Ο Κυριάκος… λάκισε

Κοινοποίηση στα Social Media

nimoΤου Νίκου Μερτζάνη

Τα έκανε μούσκεμα; Έκανε γκάφα; Φοβήθηκε;Όλα αυτά μαζί; Δεν θέλω να απαντήσω εγώ, ας απαντήσει ο Κυριάκος σε αυτούς που τους καλεί να τον ψηφίσουν, για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Εγώ σήμερα κατάλαβα οτι ο Κυριάκος, μετρήθηκε και … λάκισε.

 Η ΝΔ αποχώρησε από την Βουλή- από την συζήτηση, για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες του εξωτερικού-με το σκεπτικό οτι κάνει κακό στην επιχειρηματικότητα.

 Να το ξαναγράψω: Η ΝΔ αποχώρησε, γιατί θεωρεί  οτι η απαγόρευση, σε βουλευτές και συγγενείς τους, να μετέχουν σε εταιρείες του εξωτερικού, αποτελεί πλήγμα στην επιχειρηματικότητα, δεν βοηθάει στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποκλείει την εμπλοκή κάθε ικανού ανθρώπου στην πολιτική και στα κοινά.

 Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ και να μην γράψω κάτι άλλο-δεν μπορώ όμως, με ιντριγκάρει η ανοησία- τι πίνετε ρε παιδιά στη ΝΔ και δεν δίνεται και σε μας; Οι μόνοι ικανοί για να κυβερνήσουν τη χώρα είναι οι επιχειρηματίες και όσοι έχουν μετοχές έξω; Είναι δυνατόν η ΝΔ να ζητά την ψήφο των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων Ελλήνων με τέτοια πολιτικά επιχειρήματα;( όπως έγραψε και ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στο ThePressProject, 100 οικογένειες μονοπωλούν την επιχειρηματικότητα σςτην Ελλάδα- αυτοί είναι οι ικανοί Κυριάκο;)

 Ο Κυριάκος μετρήθηκε και … λάκισε από την Βουλή. Έμειναν όμως ο Θεοδωράκης και ο Λεβέντης. Ο  Σταύρος αφού πρώτα είχε ψηφίσει την τρπολογία για τις off-shore, μετα επι τρεις ημέρες κατήγγειλε την κυβέρνηση, για την τροπολογία- που και ο ίδιος είχε ψηφίσει- και σήμερα θεωρεί οτι η καθολική απαγόρευση κάνει ζημιά!!!!!!! ( Άντε Σταύρο να βάλω κι άλλα !!!!!!!!!!!!!!!!! )

 Ο Λεβέντης, από την άλλη μεριά, ήταν πιο ειλικρινής. Κατηγόρησε τον Τσίπρα, οτι η καθολική απαγόρευση για συμμετοχή πολιτικών, σε εταιρείες του εξωτερικού, είναι φωτογραφική για τον Μητσοτάκη.

 Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ; Οι γκαφατζήδες της ΝΔ, κατάφεραν να δώσουν το μεγαλύτερο δώρο στον Τσίπρα, την στιγμή που ήταν στριμωγμένος στο καναβάτσο.