Νταλίκες τέλος… από την παλιά Εθνική. Απαγόρευση κυκλοφορίας και διόδια στις εισόδους της χώρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την ψήφιση, την προηγούμενη εβδομάδα, από την Ολομέλεια της Βουλής της νομοθετικής παρέμβασης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων θεσπίζεται παράλληλα και η απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο οδικό δίκτυο οχημάτων επαγγελματικής χρήσης, που υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων, με στόχο την ασφαλή διέλευση των οχημάτων και τη μείωση του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων.

 
Με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση επιλύεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων από τη διέλευση βαρέων οχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο που δημιουργεί συνθήκες υψηλής επικινδυνότητας και απειλείται η ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών.

 

Τέλος, σημειώνεται ότι η νομοθετική ρύθμιση λαμβάνει υπόψη την άποψη του Τ.Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα θα πληρώνουν διόδια στις εισόδους της χώρας, ώστε να μην διέρχονται με ανορθόδοξο τρόπο από τη χώρα και να υπάρχουν έσοδα για τη συντήρηση του δικτύου που σήμερα βαραίνει τον ελληνικό λαό.