Ομαλά κυλούν οι πανελλαδικές στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την αξία της φιλίας στη σύγχρονη εποχή σε σχέση και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν χθες οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στους υποψηφίους δόθηκε απόσπασμα από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου σχετικό με την αξία της φιλίας και τις ανθρώπινες σχέσεις το οποίο χαρακτηρίστηκε σχετικά εύκολο.

Συνολικά 103.366 μαθητές διεκδικούν μία από τις 69.985 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους περισσότερους να είναι από τα γενικά λύκεια.

Σε οτι αφορά στη Βοιωτία όπως έκανε γνωστό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέκος Καρκάνας ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία η διαδικασία των εξετάσεων ξεκίνησε ομαλά και κύλισε χωρίς προβλήματα μες περίπου 1000 μαθητές να εξετάζονται σε συνολικά 13 εξεταστικά κέντρα, 10 για το γενικό Λύκειο, 2 για τα ΕΠΑΛ και ένα για το Ειδικό Σχολείο.

“Ξεκίνησαν σήμερα οι μαθητές με το μάθημα της έκθεσης το οποίο ήταν βατό και καλό για τη ψυχολογία τους. Επισκέφθηκα κάποια σχολεία και επικοινώνησα με τα υπόλοιπα, η διαδικασία κύλησε πάρα πολύ καλά και ελπίζουμε έτσι να πάει και τις άλλες ημέρες. Οι υποψήφιοι να έχουν ηρεμία, να μην έχουν άγχος και όλα θα πάνε καλά τους ευχόμαστε καλή επιτυχία”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Α. Καρκάνας.

“Το θέμα ήταν καλό με δυνατότητες ανάπτυξης “, σημείωσαν οι υποψήφιοι οι οποίοι σε γενικές γραμμές ήταν ψύχραιμοι και αισιόδοξοι για την πορεία των εξετάσεων αφού οι περισσότεροι δήλωσαν “πολύ καλά προετοιμασμένοι για τις εξετάσεις” .

Οι γονείς από την πλευρά τους έδωσαν το παρών έξω από τα εξεταστικά κέντρα περιμένοντας τα παιδιά τους εκφράζοντας την αγωνία τους.

“Βιώνουμε την αγωνία των παιδιών μας για το πως θα ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην δοκιμασία των εξετάσεων. Σήμερα το θέμα φάνηκε απλό έκρυβε όμως και κάποιες παγίδες. Ευχόμαστε στα παιδιά μας να πάνε καλά να έχουν επιτυχία, και όλα να πάνε κατ’ ευχήν γιατί έχουμε ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά μας”, σημείωσε μεταξύ άλλων η Ειρήνη Πραγιάννη.

pan01 pan02 pan04