Παρέμβαση ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας για το 4ο μνημόνιο

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από μια ακόμα παλινωδία της τελευταίας φοράς αριστεράς, μιας αριστεράς που παρέλαβε κράτος και προκειμένου να μείνει στην εξουσία, έχει ξεπουλήσει γη και ύδωρ στους δανειστές, ο λαός και ειδικότερα η νεολαία υποφέρει και αγανακτεί ολοένα περισσότερο από τα σκληρά μέτρα που συνεχίζονται να εφαρμόζονται εις βάρος τους.

 

Συγκεκριμένα, με το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε την Κυριακή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, και το οποίο κατ’ουσίαν, μαζί με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που αναμένονται προς ψήφιση αποτελούν ένα 4ο Μνημόνιο, επέρχεται :

 

• Υπέρμετρη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

• Φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων και της Βασικής Ενίσχυσης από το πρώτο ευρώ .

 

• Μείωση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 8.636 ευρώ με αποτέλεσμα να πλήττονται βάναυσα τα χαμηλά εισοδήματα.

 

• Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies) από τον Ιούλιο του 2016.

 

• Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

 

• Μονιμοποίηση της “έκτακτης” εισφοράς αλληλεγγύης και σύνδεση της με την φορολογία εισοδήματος.

 

• Μείωση των συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους και μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης. Επιπλέον με το επικείμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την έμμεση φορολογία, το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενδεικτικά επέρχεται:

 

• Αύξηση του ΦΠΑ στο 24 % από 1η Ιουλίου 2016.

 

• Επιβολή φόρου 5% στο διαδίκτυο (broadband).

 

• Επιβολή αυξημένου φόρου στον καφέ, την μπύρα και τα λοιπά αλκοολούχα ποτά, την συνδρομητική τηλεόραση, τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 

• Αύξηση του ειδικού φόρου στην κινητή τηλεφωνία.

 

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν κατά κύριο λόγο άμεσα όλους εμάς τους νέους αλλά και συνολικά την ελληνική κοινωνία.

 

Πέραν όμως των ανωτέρω, και ενώ οι πολίτες αναμένεται να γονατίσουν κυριολεκτικά από την επερχόμενη φοροεπιδρομή, η κυβέρνηση πρότεινε την καθιέρωση, για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, του Αυτόματου Μηχανισμού Διόρθωσης, γνωστό πλέον και ως “κόφτη”, βάσει του οποίου σε ετήσια βάση, εφόσον υπάρχει απόκλιση από τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, θα μειώνονται σύμμετρα όλες οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων μισθών και συντάξεων, με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος και άνευ έγκρισης από την Βουλή των Ελλήνων!

 

Είναι ξεκάθαρο ότι στα ηνία της πατρίδας μας βρίσκεται μια κυβέρνηση ανίκανων, επικίνδυνων και αριστερών ιδεοληπτικών που τους ενώνει το πάθος για την νομή της εξουσίας.

 

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

 

Το μέλλον της χώρας κάθε ημέρα που περνά καθίσταται ολοένα και πιο δυσοίωνο.

 

Απαιτείται εδώ και τώρα αλλαγή κυβέρνησης και ανάληψη καθηκόντων από έναν πρωθυπουργό ικανό, οραματιστή, ειλικρινή, που να πιστεύει και να προασπίζεται τις μεταρρυθμίσεις και κυρίως έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες των πολιτών.

 

Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για το 4ο Μνημόνιο.

 

Οι Έλληνες, και ειδικότερα εμείς οι νέοι, όχι. Νομαρχιακή Οργάνωση Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας