Με δυο απεργιακές συγκεντρώσεις η Εργατική Πρωτομαγιά στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

er1Σε επαγρύπνηση και αγώνα κάλεσαν τον λαό τα συνδικάτα κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στο πλαίσιο της εργατική Πρωτομαγιάς.

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μια στον πεζόδρομο της Μπουφίδου από το Εργατικό Κέντρο και φορείς και η άλλη στην πλατεία Λάμπρου Κατσώνη από το ΠΑΜΕ.

“Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικό. Ο λαός πρέπει να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του”, τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Γιάννης Σταθάς και πρόσθεσε: “Η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίζει τα χειρότερα, αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, να αγωνιστεί, να παλέψει να μην εφαρμοστούν αυτά αλλά και να επανέλθουν τα δικαιώματα που έχουν χαθεί τα προηγούμενα χρόνια”.

Παράλληλα ο κ. Σταθάς άφησε αιχμές για την ηγεσία της ΓΣΕΕ τονίζοντας πως με την στάση της απογοητεύει το εργατικό κίνημα.

Ευθύνες στις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ επέρριψε και ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς Νίκος Μπούρας μιλώντας για ενέργειες που ουσιαστικά μποϊκοτάρουν τους αγώνες.

“Δεν πρέπει να περάσει το σχέδιο εκείνων του θέλουν το λαό δέσμιο, να μη μπορεί να σηκώσει κεφάλι”, τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Μπούρας και συμπλήρωσε: “Ο λαός δεν πρέπει να απογοητεύεται αλλά να συνεχίσει το δρόμο του αγώνα. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, πρέπει επίσης να σταματήσουν και οι δικαιολογίες εκείνων που εμφανίζονται ως θιγμένοι αλλά δε συμμετέχουν ποτέ σε μαζικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις. Πρέπει να καταλάβουν οτι τα αντιλαϊκά μέτρα μας πλήττουν όλους. Γι΄ αυτό το εργατικό κίνημα, το κοινωνικό και όλοι οι φορείς πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να τους αγκαλιάσουμε όλους και να δώσουμε κοινούς αγώνες”.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν και οι έμποροι της Λιβαδειάς οι οποίοι κράτησαν κλειστά τα καταστήματά τους.

“Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα, βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και ο γόρδιος δεσμός του ασφαλιστικού εξακολουθεί να μοιάζει δυσεπίλυτος και να δημιουργήσει σωρευμένη ανασφάλεια αναταραχή και οργή στον εμπορικού κόσμο”, υπογράμμισε ο κ. Σάκκος και συνέχισε: “Οι επώδυνες ρυθμίσεις για τη μεσαία τάξη αναπαράγουν το πρόβλημα με τους όρους του παρελθόντος τροφοδοτώντας εκ νέου τη συνθήκη της ύφεσης και επιτείνουν το διαμορφωμένο αδιέξοδο. Δηλώνουμε ξεκάθαρα την αντίθεση μας στη σύνδεση ανικανότητας καταβολής συντάξεων με την αδυναμία πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών των εν ενεργεία ασφαλισμένων λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης διασφάλισης του ασφαλιστικού συστήματος. Η διαδικασία fast track της κυβέρνησης για την ψήφιση του ασφαλιστικού οδηγεί πλέον σε γενικό ξεσηκωμό με συντονισμένες δράσεις όλες τις κοινωνικές ομάδες”.

Από την πλευρά του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ο Γιώργος Πελέκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο και 80 χρόνια από το ματωμένο Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη. Η επέτειος συμπίπτει με την ψήφιση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το νόμο λαιμητόμο που καταργεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Επιβάλλουν νέα φορολογία στο λαό και ψηφίζουν μέτρα που τσακίζουν ότι δικαίωμα είχε κατακτηθεί το προηγούμενο διάστημα. Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ φαίνεται ότι ο λαός ανεξάρτητα από την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν θα το βάλει κάτω. Θα αγωνιστεί και θα καταργήσει στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα. Ο λαός μόνο με τους αγώνες μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή του.

er4
er2 er3