“Επιχειρηματικότητα και καινοτομία”, από μαθητές της Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 4ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας, με θέμα την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας με επιτυχία και η φετινή διοργάνωση.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν τα Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τη συνεργασία της Περιφέρεια Στερεά και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στόχος του διαγωνισμού είναι οι μαθητές της Περιφέρειας μας να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν, ότι η υγιή επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής και ικανοποιητικής ενασχόλησης.

Οι συμμετέχοντες (μαθητές ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και Γ’ Γυμνασίου) στο πλαίσιο του διαγωνισμού είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους, συγγράφοντας υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια, προσανατολισμένα στην τοπική πραγματικότητα και την καινοτομία.

“Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ο μαθητικός εγωισμός με θέμα επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στη νέα γενιά, ίσως γιατί θεωρούμε ότι η δική μας γενιά χρωστάει πολλά σε αυτά τα παιδιά”, τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Ο Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου συνεχάρη τους διοργανωτές και φυσικά “όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα όσους βραβεύτηκαν” καθώς και “τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην διοργάνωση και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης αφού σημείωσε οτι “η καρδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της επιχειρηματικής κοινότητας της περιφέρειας χτυπά στη Λιβαδειά”, επεσήμανε: “Τέτοιες εκδηλώσεις σε τέτοιες δύσκολες εποχές σαν αυτή που περνάμε είναι ότι καλύτερο για την ανάταση της ψυχολογίας όχι μόνο των μαθητών αλλά για όλη την κοινωνία. Η λαβωμένη επιχειρηματική κοινότητα μετά από τα μέτρα των μνημονίων πιστεύουμε ότι θα δώσει ότι το καλύτερο για να μπορέσουν και οι νέοι να προσανατολιστούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση, να κάνουν ένα βήμα προς το επιχειρείν”.

Την ικανοποίησή του για την πορεία του διαγωνισμού που ξεκίνησε από πέντε χρόνια από επιμελητήριο Φθιώτιδας εξέφρασε ο πρόεδρος του Αλέξανδρος Διαμαντάρας.

“Ο διαγωνισμός αυτός δεν είναι μία έκθεση ιδεών είναι ένα πραγματικό project, δίνουμε τη τη δυνατότητα στους μαθητές να φτιάξουν μια πραγματική επιχείρηση η οποία μπορεί και αύριο να λειτουργήσει και πιστέψτε με σε όλα αυτά τα χρόνια του διαγωνισμού είδαμε εργασίες πραγματικά εξαιρετικές”, είπε ο κ. Διαμαντάρας και πρόσθεσε: “Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν οτι δεν μπορούν να περιμένουν το ελληνικό δημόσιο αλλά να κάνουν αυτό που σπούδασαν ή να δημιουργήσουν μία επιχείρηση όπου μέσα από εκεί θα ζήσουν και θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας. Επιτέλους τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε αυτό που λέμε πραγματική οικονομία και από αυτό έχουν πολλά να κερδίσουν”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Λιονάκης δήλωσε σχετικά; “Η βάση κάθε κοινωνίας, η προοπτική της, το μέλλον της είναι η παιδεία. Πάνω στην παιδεία χτίζουμε, πάνω στην παιδεία προγραμματίζουμε το μέλλον, χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν έχουμε κάτι άλλο στο οποίο μπορούμε να στηριχθούμε παρά μόνο την επιχειρηματικότητα που αποδεικνύεται ότι είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί να μας βγάλει από την ύφεση. Είναι απαραίτητος λοιπόν ο συνδυασμός επιχειρηματικότητας και παιδείας για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Γιώργος Γαζής υπογράμμισε πως “για το επιχειρείν είναι η τελευταία ελπίδα τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αυτό, πρέπει να τους δείξουμε να σκέφτονται επιχειρηματικά με εξωστρέφεια και οτι ο απώτερος σκοπός δεν πρέπει να είναι μια θέση στο δημόσιο”.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας Χρήστος Τσάπρας αναφερόμενος στην προσπάθεια και τους στόχους της διοργάνωσης σημείωσε οτι  “πρέπει από την μια να τονώσουμε την επιχειρηματικότητα με νέους ανθρώπους και από την άλλη να επικοινωνήσουμε ότι πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε Περιφερειακά” και κατέληξε: “Συγχαίρω όλους τους μαθητές για την προσπάθεια τους και ευχαριστώ τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν σε αυτό το εγχείρημα. Ελπίζω χρόνο με το χρόνο να γίνεται εντονότερη η παρουσία μας και στο τέλος να πετύχουμε τους σκοπούς μας”.

epix02 epix03 epix04

vr

1ο Βραβείο: «ULTRAMETER Ι.Κ.Ε.»

Μαθητές: 1/. ΝΤΑΒΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2/.ΣΕΪΤΑΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

3/. ΦΑΛΤΑΚΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

Σχολείο: «ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΛΦΑ»

 

 

2ο Βραβείο: «BIO FERTIFEED ΕΠΕ»

Μαθητές: 1/ ΝΤΕΛΗΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΑ-ΓΕΡΑΚΙΝΑ

2/. ΠΟΛΥΜΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΡΤΕΜΙΣ

3/. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ

4/. ΧΑΡΕΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

5/. ΠΛΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

6/. ΟΡΕΧΟΒΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

7/. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

8/. ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

9/. ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

10/. ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

11/. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ

Σχολείο: «3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΑΣ»

 

 

3ο Βραβείο: «NATALOE ΑΕ»

Μαθητής: 1/. ΤΣΑΜΤΣΟΥΡΗ ΝΑΤΑΛΙΑ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»

 

 

3ο Βραβείο: «FPI HERTZ GREECE»

Μαθητής: 1/. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχολείο: «5Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»

 

 

5ο Βραβείο: «ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Μαθητής: 1/. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

Σχολείο: «2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»

 

 

Ειδικό Βραβείο Πρωτότυπης Σκέψης – Καινοτομίας: «BIG DATA DRONES»

Μαθητές: 1/. ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2/. ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΙΟΚΑΣΤΗ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

3/. ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ

Σχολεία: 1/. 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

2/. 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

 

Ειδικό Βραβείο Νεανικού Επιχειρείν: «CRE – MAM»

Μαθήτρια: ΒΟΝΟΡΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ»

 

Εργασία: «ΣΤΕΒΙΑ»

Μαθητής: 1/. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΡΟΥΤΗΣ

Σχολείο: «5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ»

 

Εργασία: «LOE ALOE Ε.Π.Ε.»

Μαθήτριες: 1/. ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

2/. ΣΙΑΠΠΑ ΑΝΘΟΥΛΑ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ

3/. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΟΜΟΚΟΥ»

 

Εργασία: «ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ»

Μαθητής: 1/. ΚΑΝΤΑΝΟΛΕΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Σχολείο: «1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ»

 

Εργασία: «RateCentralGRCompany»

Μαθήτρια: 1/. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΑΙΜΙΑ

Σχολείο:   «1ο ΓΕΛ ΕΡΕΤΡΙΑΣ»

 

Εργασία: «ALMONDS PRODUCTS Α.Ε.» 

Μαθητής: 1/. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»

 

Εργασία: «LIFE UP»

Μαθήτρια: 1/. ΦΟΥΡΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σχολείο: «ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ»