Η Εστία Μητέρας τίμησε τη Μάνα (Video, Φωτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» της Εστίας Μητέρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ιδρύματος πρός τιμή της Μάνας σο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας.

Ήταν μια εκδήλωση αγάπης και την ευγνωμοσύνης στη μάνα «για να ενώσουμε τις ευχές για τις προσευχές για όλες τις μάνες του κόσμου, για να βρει ο καθένας εκείνο το κρυφό μονοπάτι της καρδιάς που θα τον οδηγήσει στη δική του μητέρα που στέκεται στυλοβάτης και παρηγοριά σου ζωή του ή του στέλνει την ευχή της από τον ουρανό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η νέα Πρόεδρος της Εστίας Χριστίνα Αγγέλου που καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

Η κ. Αγγέλου ευχαρίστησε όλους εκείνους που απ` όποια θέση κι` αν βρίσκονται, στηρίζουν το έργο της Εστίας ένα έργο αγάπης, το οποίο οδεύει πλέον την έκτη συνεχή δεκαετία με τις αρχές και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φούλας Νικολάου.

“Τιμούμε σήμερα τη μητέρα που μας συντροφεύει στη ζωή ή μας στέλνει την ευχή από τον ουρανό. Ας προσευχηθούμε για όλες τις μάνες του κόσμου για όλες τις μάνες που δοκιμάζονται σε κάθε γωνιά της γης. Για την ελληνίδα μάνα που τραβάει τον ανήφορο στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αναζητώντας την ελπίδα και προσφέροντας καλύτερες μέρες για τα παιδιά της. Ας ανοίξουμε τα σύνορα της καρδιάς μας για όλες τις διογμένες και τρομαγμένες μητέρες που ψάχνουν μια απάνεμη γωνιά στον πολιτισμένο κόσμο μας για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια”, πρόσθεσε η κ. Αγγέλου.

Στη συνέχεια η φιλόλογος και συγγραφέας Δάφνη Γκλάβα παρουσίασε ένα αφιέρωμα στην μητέρα και συγκίνησε το κοινό που της πρόσφερε ένα θερμό χειροκρότημα.

“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να αποδώσουμε το καθιερωμένο φόρο τιμής στη Μάνα. Είναι τόσο απέραντη η αγάπη της μάνας που όπως έλεγε ο μεγάλος ποιητής Οδυσσέας Ελύτης και ένα τέταρτο από την αγάπη της μητέρας αρκεί για 10 ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει που θα το ανακράξεις σε στιγμές μεγάλου κινδύνου”, είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Γκλάβα και συμπλήρωσε. Η γιορτή της μάνας είναι γιορτή παγκόσμια, είναι γιορτή -θα μπορούσαμε να πούμε- συμπαντική γιατί είναι αυτή που διατηρεί αναλλοίωτο το ανθρώπινο είδος. Είναι η προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας, αυτή που συντηρεί και αναδεικνύει την ίδια τη ζωή και την εξέλιξή της. Η παγκόσμια ημέρα της μητέρας είναι ημέρα εορτασμού της μητρότητας και ημέρα ευχαριστιών προς τη μητέρα μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Εστία τίμησε δύο πολύτεκνες μητέρες τις κυρίες γεωργία Περγαντά και Πολυξένη Μηνά και τις διακρίσεις απένειμε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νίκος Σανιδάς.

Παράλληλα υπό την διεύθυνση του Στέργιου Βαράκη οι κυρίες της Εστίας τραγούδησαν για τη μάνα, παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα με τους Σπύρο Πανουργιά, Εύρη Κεραμυδά και Αντώνη Κεραμυδά, ακούστηκαν ποιήματα και τραγούδια από μικρά παιδιά ενώ απήγγειλε το μέλος της ομάδας φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς Δημήτρης Λεβέντης.

Να σημειωθεί οτι το Δ.Σ. της Εστίας με τριετή θητεία που ανανεώθηκε πρόσφατα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εθελοντισμό και καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επιτευξη των στόχων του Ιδρύματος και την πρόοδο της Εστίας Μητέρας.

Η Εστία Μητέρας όπως επισημαίνει η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. μετά από αγώνες και αναζητήσεις ετών διατηρώντας μια σταθερή, υπεύθυνη και διακριτική πορεία, αντιμετώπισε με υπομονή και σύνεση τις αντιξοότητες, απέκτησε εμπειρία, κέρδισε την εμπιστοσύνη και μπορεί ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων “επαγρυπνά για να βοηθάει τη μητέρα, να προσαρμόζεται σε τάσεις και ρεύματα που αλλάζουν τις δομές της οικογένειας”, μένει πιστή σε αρχές διαχρονικές και Ιδανικά “ενάντια σε ισοπεδωτικά μηνύματα της παγκοσμιοποίησης”, προσπαθεί να ενώσει “όλες τις γυναίκες, κάθε ηλικίας, τάξης και μόρφωσης σε έργα αγάπης με γνησιότητα και ανιδιοτέλεια”, συμπαραστέκεται και προστατεύει την κακοποιημένη μητέρα και τα παιδιά της, προσφέρει φροντίδα στις μοναχικές γυναίκες της τρίτης ηλικίας με την καλή λειτουργία του γηροκομείου της και αντιστέκεται μαχητικά σε ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια της γυναικείας προσωπικότητας καλλιεργώντας παράλληλα το σεβασμό στους θεσμούς και τις αξίες για καλύτερη ποιότητα ζωής.


es2 es1 es3es5 es4es7
es8
es9