Με μεγάλη συμμετοχή η διαμαρτυρία στο Δίστομο για την απομάκρυνση της Πειραιώς

Κοινοποίηση στα Social Media

Διστομίτες αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και κυρίως του Στειρίου, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δανιήλ Γαμβρίλη, για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή το πιθανό κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο.

Σύσσωμοι οι φορείς του Διστόμου και του Στειρίου μαζί με τους συγκεντρωθέντες κατέλαβαν συμβολικά το κατάστημα της τράπεζας και ανέδειξαν το πρόβλημα.

Την συζήτηση άνοιξε ο Διστομίτης δημοσιογράφος, Λουκάς Δημάκας, που ήταν και ο συντονιστής της, ενώ στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας –  Αντίκυρας Γιάννης Γεωργακός, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις καταθέσεις του Δήμου στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Ακολούθως μίλησε από την αντιπολίτευση του Δ.Σ. ο Δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Παντίσκας και στη συνέχεια μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά η οποία δήλωσε την συμπαράσταση και την στήριξη των αιτημάτων των κατοίκων.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Διστομίτης Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και πρώην βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς καλώντας σε εγρήγορση τον Δήμο και ζητώντας την λύση του προβλήματος ενώ την ‘”παράσταση” έκλεψε ο χειμαρρώδης και αληθινός λόγος ενός 87χρονού συνταξιούχου με αναπηρία, του Ν. Μίχα και η συγκέντρωση έκλεισε με την επίσης συγκινητική ομιλία του Στάθη Σταθά.

Σε περίπτωση που κλείσει το κατάστημα όπως συμφώνησαν όλοι οι κάτοικοι Διστόμου και Στειρίου θα πάρουν τις καταθέσεις τους από την τράπεζα Πειραιώς.

Τέλος να σημειωθεί οτι εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνασίου Διστόμου, που κρατώντας πανό στάθηκαν μπροστά στην είσοδο της τράπεζας.

dis2

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του μοναδικού καταστήματος Τράπεζας που υπάρχει στην Μαρτυρική Κωμόπολη και εξυπηρετεί τους κάτοικους και της γύρω περιοχή διοργάνωσαν το Τοπικό Συμβούλιο και όλοι οι μαζικοί φορείς  του Διστόμου (Δ.Ε. του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού, Ομαδα Πρωτοβουλίας Εμπόρων & Επαγγελματιών Διστόμου – Στειρίου -Οσίου Λουκά, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δημοτικου Σχολείου, Πολιτισμικός Σύλλογος Διστομου με όλα τα τμήματα του (Χορευτικο, Σκακιού, Γυμναστικής,Ταε ΚβοΝτο, Γιορτής Κρασιού),  Χορωδία Διστόμου »Αμβρυσσός», Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ομιλος »Αμβρυσσεύς», Σωματείο Αυτοκινητιστών Διστόμου, Πεζοπορικός Ομιλος Διστόμου (ΠΟΔΙ), Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Ναζισμού).

.Ηδη ο Δήμος Διστόμου – Αράχωβας –  Αντίκυρας  και η Πρωτοβουλία Εμπόρων Επαγγελματιών Διστόμου – Στειρίου Οσίου Λουκά, με Ψήφισμα και Ανοιχτή Επιστολή αντίστοιχα ζητούν από την διοίκηση της Τράπεζας ( κ Μ. Σάλλα) , τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ Γ. Δραγασάκη και τους βουλευτές να ανακληθεί η απόφαση για το “λουκέτο” στην Τράπεζα!

Το Ψήφισμα του Δήμου:

Συγκεντρωνόμαστε για να διαμαρτυρηθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειρηνικά και με αποφασιστικότητα για να σταματήσει η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του τόπου μας!

ΟΧΙ άλλα λουκέτα σε ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα! ΟΧΙ στο μαράζωμα της περιοχής! Οι τράπεζες είναι εργαλεία εξυπηρέτησης της οικονομίας, των εργαζομένων, των συνταξιούχων- όχι μόνο μηχανισμοί κέρδους! Όχι στο πρόσχημα της »συρρίκνωσης» των Τραπεζών, όταν ανοίγουν αλλού δίπλα μας, άλλα καταστήματα!>> αναφέρει το προσκλητήριο που εξέδωσαν οι φορείς. Οι κάτοικοι και οι Επαγγελματίες έχουν συγκεντρώσει ήδη πολλές εκατοντάδες υπογραφές σε Ανοιχτές Επιστολές και Ψηφίσματα, ενώ προγραμματίζονται και άλλες κινητοποιήσεις.

trapdist

Πηγή: http://distomo.blogspot.gr/