Κατάληψη σε δυο Δήμους από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε κατάληψη όλων των δομών των δήμων Λεβαδέων και Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς.

“Ο Σύλλογος μας πιστός στις αρχές του συμμετέχοντας στην απόφαση της Ομοσπονδίας προχώρησε στην κατάληψη όλων των δομών των δύο Δήμων αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αντίθεσή του στο νέο ασφαλιστικό το οποίο θεωρούμε ότι είναι λαιμητόμος για όλους τους υπαλλήλους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρους του Συλλόγου Νίκος Μπούρας και πρόσθεσε: “Το ασφαλιστικό της κυβέρνησης καταστρέφει τους ήδη συνταξιούχους πετσοκόβοντας τις συντάξεις τους, όσους εργάζονται διότι θα έχουν μειωμένες συντάξεις παρά τις εισφορές που καταβάλλουν και κυρίως για τη νέα γενιά διότι δεν αφήνει καμία ελπίδα”.

Όπως υπογράμμισε ο Σύλλογος αντιδρά  “σ’ αυτή τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών” διότι “παρ΄ όλα τα τερτίπια που κάνει η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ ΑΝΕΛ με τις επικοινωνιακές καθυστερήσεις το νομοσχέδιο θα το ψηφίσει συμμετέχοντας σε μία αλυσίδα κυβερνήσεων ξεπουλημένων που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού”.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται ξεκαθάρισε οτι ο Σύλλογος “δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια” αλλά αντίθετα θα παλέψει κατά των μέτρων που “θίγουν την ελληνική κοινωνία που ψυχορραγεί, θιγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους  και γενικά τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους”.

Παράλληλα κάλεσε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς που έχει μεταφερθεί για την Κυριακή 8 Μαΐου και κατέληξε: ¨Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τελική νίκη”.

Στην συγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και πρώην Βουλευτής Γιάννης Σταθάς ο οποίος τόνισε οτι το ασφαλιστικό που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ότι  χειρότερο υπάρχει και πλήττει τον λαό ο οποίος έχει μόνο μια λύση “να αντισταθεί και να ανατρέψει την κατάσταση”.

“Τα μέτρα της κυβέρνησης πλήττουν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους με τεράστιες εισφορές και ελάχιστες παροχές και συντάξεις. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η κατάσταση είναι να αντισταθούμε, να πέσει αυτή η κυβέρνηση οποία το μόνο που κάνει είναι να εξυπηρετεί τους τοκογλύφους και τους δανειστές σε βάρος του λαού”, τόνισε ο κ. Σταθάς.

Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς σε συνεργασία με φορείς της περιοχής τονίζοντας παράλληλα οτι η κυβέρνησης που προεκλογικά ήταν κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές τώρα “προωθεί το άνοιγμα τις Κυριακές περισσότερο από τις προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις”.