Πάλι χωρίς αστυνομικούς ο Α.Σ. Αλιάρτου και το Α.Τ. Βαγίων

Κοινοποίηση στα Social Media

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό σύντομα λήγει η απόσπαση των δύο αστυνομικών που είχαν τοποθετηθεί το 2012 στο Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου μετά από αίτημα του τότε Βουλευτή Γιάννη Σταθά ο οποίος δεν είχε δεχτεί να έχει προσωπική φρουρά ενώ προβλήματα φένται πως υπάρχουν και στο Α.Τ. Βαγίων.

Και για τις δύο περιπτώσεις ο κ. Σταθάς απέστειλε σχετικές επιστολές στην ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου.

stathas2Σε οτι αφορά στην Αλίαρτο σημειώνει: “Ειδοποιήθηκα από τη Δημοτική Αρχή Αλιάρτου ότι οι 2 Αστυνομικοί που είχαν αποσπασθεί στον Α.Σ. Αλιάρτου, από τον Οκτώβρη του 2012, διότι δεν έκανα χρήση της Αστυνομικής  φρουράς που δικαιούμουν ως Βουλευτής, αλλά τους διέθεσα σε συνεννόηση με την τότε ηγεσία της Αστυνομίας και του Υπουργείου  στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου και μετά την παράταση που ζήτησα με επιστολή μου και πήραν από τον Σεπτέμβρη του 2015, που δεν είχα εκλεγεί Βουλευτής, τους ήρθε Υπηρεσιακό Σημείωμα στις 23/4/2016, όπου του ζητεί να επιστρέψουν έως

21/5/2016 στις Οργανικές τους Θέσεις.

Με επιστολή μου στις 28/4/2016 στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης  Κον Τόσκα ζήτησα να παραμείνουν οι 2 Αστυνομικοί στον Α.Σ. Αλιάρτου και να μην επιστρέψουν στις Οργανικές τους Θέσεις τουλάχιστον μέχρι να γίνει Α.Τ.

Διότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόνο 5 Αστυνομικοί στον Α.Σ. Αλιάρτου και αν επιστρέψουν στις Οργανικές τους Θέσεις οι 2 Αστυνομικοί υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο ΑΣ Αλιάρτου, σε μια περιοχή με έντονη εγκληματικότητα”.

 

Και σε οτι αφορά στα Βάγια:

“Σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων, θα κλείσει  σας  επισημαίνω:

Το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων έχει αυτή τη στιγμή  8 άτομα προσωπικό, με άλλα 2 άτομα ακόμη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως Αστυνομικός Σταθμός.

Η περιοχή που καλύπτει  είναι όλος ο πρώην Δήμος Βαγίων, ο πρώην Δήμος  Θίσβης, όπου υπάρχει και μία από τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες της χώρας.

Εξυπηρετεί επίσης 15 περίπου χωριά με πληθυσμό πάνω από 12.000 κατοίκους.

Λόγω ότι είναι μία περιοχή γεωργική και παράλληλα βιομηχανική έχει μεγάλη εγκληματικότητα και με το κλείσιμο του ΑΤ Βαγίων θα γίνει πιο έντονη.

Για την παραμονή του Αστυνομικού Σταθμού Βαγίων είναι σύμφωνη και η ηγεσία της Αστυνομίας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων”.