Ευχές για την ονομαστική του εορτή του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος (video – φωτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα

Παράλληλα ο κ Γεώργιος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους τους εορτάζοντες και με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να καλέσει σε στήριξη των ευαγών ιδρυμάτων της τοπικής εκκλησίας και ιδιαίτερα της ΑΡΩΓΗΣ που στηρίζει πολλές οικογένειες της μητροπολιτικής περιφέρειας οι οποίες έχουν ανάγκη. Επίσης ευχαρίστησε όσους εύχονται και προσεύχονται για τη ταπεινότητα του και τις προσπάθειες της  εκκλησίας και ευχήθηκε με σεβασμό και αγάπη σε όλους υγεία δύναμη μακροημέρευση και κάθε θεϊκή ευλογία στη ζωή τους.

“Είμαστε στην περίοδο του Αγίου Πάσχα της μεγάλης εορτής και πανηγύρεως που χαρακτηρίζει την εκκλησιαστική μας ζωή, των ορθοδόξων. Μας φέρνει το μήνυμα ότι ο Θεός μας αναστήθηκε, ενίκησε το θάνατο και αυτή τη νίκη μας τη χαρίζει. Και μας καλεί σε μία ζωή σε σχέση κοινωνίας μαζί του, για να έχουμε και μείς ποιότητα, όραμα, χαρά, ευτυχία και ελπίδα. Αυτήν τη ζωή λοιπόν που Χρήστος μας καλεί, την υπηρέτησε, την έζησε ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Γεώργιος που σήμερα τον τιμούμε και μας προσφέρει βίωμα τη ζωή, του τους αγώνες του, το ηρωικό φρόνημα και μας λέει ότι ποτέ, καμιά εποχή δεν ήταν ανθόσπαρτο μονοπάτι για τους χριστιανούς του κυρίου, αλλά πάντοτε υπήρχαν αγώνες, προσπάθειες, πειρασμοί, δυσκολίες και όμως εκείνος πάντοτε όπως μας υποσχέθηκε νικάει και μας χαρίζει την πνευματική ελευθερία”, σημείωσε ο κ. Γεώργιος και συμπλήρωσε: ” Σε αυτή λοιπόν την διάσταση της διπλής εορτής εκφράζω εγκάρδια τις ευχές σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες, τους χριστιανούς της επαρχίας μας και σ’ όλους εκείνους που στηρίζουν την ελπίδα τους μοναδικά στο Θεό, εύχομαι δύναμη, υγεία, ενίσχυση και προπαντός αισιοδοξία σε μία εποχή με τόσες δυσκολίες όπου όλοι μας καλούμεθα να στηριχθούμε και να στηρίξουμε, να αποδεχθούμε και να τιμούμε το ανθρώπινο πρόσωπο γιατί είναι η εικόνα του Θεού. Χρόνια πολλά σε όλους”.

geo02 geo03 geo04 geo05 geo06 geo07