Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς σε διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη Γαλλία

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και στο πλαίσιο της υποστήριξης ενεργειών προβολής και προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού μας τομέα ανέλαβε πρωτοβουλία για την από κοινού παρουσία παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “SIAL PARIS 2016” στη Γαλλία.

Η έκθεση που θα διαξευχθεί από τις 16 Έως 20 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPRINTE, στο Παρίσι αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών, η οποία διοργανώνεται κάθε δυο χρόνια, και είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των εξαγωγικών δραστηριοτήτων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι εκθέτες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν, θα έχουν χώρο σε ενιαίο διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, το οποίο θα παρέχει το ENTERPRISE GREECE, ο εθνικός φορέας προώθησης εξαγωγών.

Κατόπιν συνεννόησης με τους ιθύνοντες του φορέα, η ΠΣΕ κατέληξε σε σχεδιασμό ενιαίου περίπτερου μέσα στο οποίο ο κάθε εκθέτης θα έχει στην διάθεσή του λειτουργικά 6 τ.μ.

Το συνολικό κόστος για κάθε εκθέτη ανέρχεται με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στα 4.243 ευρώ το οποίο περιλαμβάνει κόστος μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου 492 /τ.μ. συν ΦΠΑ 24%, Registration fee 470  ευρώ συν ΦΠΑ 24%, αποστολή και ασφάλιση εκθεμάτων, τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες περίπτερου.

Όπως σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΣΕ Γιώργος Κελαϊδίτης για επιπλέον προαιρετικές παροχές και εξοπλισμό υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις τις οποίες θα αποφασίσει ο κάθε εκθέτης σε συνεννόηση με το ENTERPRISE GREECE ενώ στο παραπάνω κόστος, δεν συμπεριλαμβάνονται κόστη μεταφοράς, διαμονής και σίτισης των εκθετών.

“Πέρα από τον συντονισμό της αποστολής η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του Στρατηγικού της σχεδίου για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας θα συμβάλλει  οικονομικά στο κόστος του κάθε εκθέτη μας, καλύπτοντας το 35% του προαναφερόμενου κόστους και συγκεκριμένα  1.500 ευρώ.  Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το συνολικό κόστος των 4.293, και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να προκαταβληθεί στο ENTERPRISE GREECE προκειμένου να κάνει κράτηση”, επισημαίνει ο κ. Κελαϊδίτης και προσθέτει: “Εκτός από την ενίσχυση της Περιφέρειας, υπάρχει βούληση εκ μέρους των Επιμελητηρίων μας να συνδράμουν οικονομικά για μέρος από το κόστος συμμετοχής στην έκθεση των μελών τους.  Η τελική απόφαση και το ύψος της ενίσχυσης θα αποφασισθεί από το κάθε Επιμελητήριο ξεχωριστά όταν θα υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετέχουν”.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους το συντομότερο, και όχι αργότερα από τις 20 Μαΐου 2015, επικοινωνώντας με την κυρία Αναγνωστοπούλου Κατερίνα, υπεύθυνη οργάνωσης του ENTERPRISE GREECE στο τηλέφωνο 210-3355 767 και 210-3355 700, διευκρινίζοντας ότι το αίτημά σας αφορά το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Όποιος επιθυμεί διευκρινήσεις για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας μπορεί να επικοινωνήσει στην Περιφέρεια με την κ. Δέσποινα Καμπουροπούλου στο 2221353543 και 6944731674.

Τέλος ενημερωτικό σημείωμα για την έκθεση από το ENTERPRISE GREECE,  κανονισμό συμμετοχής στην έκθεση και  αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pste.gov.gr/?p=23288 .