Έτοιμη η Λιβαδειά για το Ρουμελιώτικο Πάσχα… όπως παλιά

Κοινοποίηση στα Social Media

Έτοιμη είναι η Λιβαδειά να υποδεχθεί για ακόμα μια χρονιά τους χιλιάδες επισκέπτες και να γιορτάσει συνεχίζοντας την παράδοση το Ρουμελιώτικο Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις των ημερών και κάλεσε τους δημότες να διατηρήσουν την πόλη καθαρή ενώ απεύθυνε έκκληση να μην πετάξουν στάχτες στους κάδους διότι αφενός υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς αφετέρου οι κάδοι καταστρέφονται.

“Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις που είναι ποιοτικές και δίνουν το στίγμα της παράδοσης”, σημείωσε η κ. Πούλου και πρόσθεσε πως ο προγραμματισμός περιλαμβάνει συνεργασία τόσο με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες ενώ υπάρχουν δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και αθλητικές εκδηλώσεις.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας με την ορχήστρα του Γιώργου Μάγκα “που είναι παιδί της Λιβαδειάς και δεν μπορεί να λείπει από αυτή τη γιορτή”, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα.

Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Χαλκιά και Χαράλαμπο Γαργανουράκη γεγονός που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην πλατεία Ταμπάχνας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους.

“Η δημοτική αρχή έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για το Πάσχα, ηδη από πέρσι υπάρχει μία σημαντική αναβάθμιση των εκδηλώσεων και φέτος ελπίζουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα”, είπε η δήμαρχος και συνέχισε: “Οι δημότες συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, συμβάλλουν στο να παραμείνει η πόλη καθαρή και όμορφη και έτσι πρέπει να συνεχίσουν. Επίσης κανείς δεν πρέπει να πετάξει τις στάχτες μέσα στους κάδους απορριμμάτων γιατί δημιουργούνται σοβαρά πρόβλημα που πέρα από την καταστροφή που προκαλείται εγκυμονούν και αρκετοί κίνδυνοι. Όλοι μαζί να χαρούμε αυτές τις γιορτές. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα”.