Ενημέρωση από ΟΠΕΚΕΠΕ για δηλώσεις ΟΣΔΕ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής σημειώνει ο “Αιχμέας”

Κοινοποίηση στα Social Media

Πιστώθηκε στο λογαριασμό των αγροτών το υπόλοιπο της ενίσχυσης όπως είχε σημειώσει από τη Λιβαδειά ο προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Στερεά Ελλάδα Νικόλαος Μουντσάκης ο οποίος παραβρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκδήλωση στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας για την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την έγκυρη και έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων ΟΣΕΔΕ.

“Το σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ για το 2016 θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 15 Μαΐου”, σημείωσε ο κ. Μουντσάκης και παρά το σχετικό αίτημα που κατέθεσε στο συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου απέφυγε να μιλήσει για παράταση στη διαδικασία προτρέποντας τους παραγωγούς να προχωρήσουν στην έγκυρη και έγκαιρη υποβολή των δηλώσεων τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

“Μετά την λήξη της προθεσμίας στις 15 Μαΐου που όμως είναι Κυριακή και άρα μεταφέρεται στις 16, για κάθε μέρα καθυστέρησης προβλέπεται 1% ποινή και μετά τις 25 μέρες καθυστέρηση απορρίπτεται η αίτηση. Η κατάθεση της δήλωσης πρέπει να γίνει έγκαιρα και έγκυρα”, είπε και πρόσθεσε: “Εμείς ως υπηρεσιακοί παράγοντες γνωρίζοντας την τεράστια σημασία που έχει η σωστή υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης τόσο στην έγκαιρη πληρωμή των παραγωγών αλλά και την αποφυγή καταλογισμών για τη χώρα από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένβωσης για αστοχίες ή άλλα προβλήματα που παρατηρούνται ορισμένες φορές προχωρήσαμε σ’ αυτές τις εκδηλώσεις. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι παραγωγοί και να προσέλθουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους πιστοποιημένους φορείς, είτε μόνοι τους αν έχουν τη δυνατότητα για να υποβάλλουν σωστά τις δηλώσεις”.

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θεωρούν ως προαπαιτούμενο για την υποβολή της δήλωσης του ΟΣΔΕ 2016 να υπάρχει άδεια χρήσης νερού.

“Πρέπει οι αγρότες αφού πληρώσουν στην Περιφερειακή Ενότητα το ποσό που αντιστοιχεί, να παραλάβουν τις βεβαιώσεις χρήσης νερού η οποίες θεωρούνται προαπαιτούμενο για την υποβολή των αιτήσεων τους για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και φυσικά θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ”, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Τέλος να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τις δηλώσεις όπως σημειώνει σχετικά ο Α.Σ. Λιβαδειάς “Αιχμέας” εξελίσσεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.