Με την Ζ. Κωνσταντοπούλου και την “Πλεύση Ελευθερίας” ο Γ. Σταθάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο νέο κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου προσχώρησε ο πρώην Βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάς αναφερόμενος στην ΠΛ.ΕΛ. μίλησε για κίνημα πολιτών και όχι μηχανισμών ενώ παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο νέο φορέα σε όλους τους πολίτες του αντιμνημονιακού τόξου.

“Δημιουργήθηκε ένα νέο κίνημα με στόχο να συμβάλλει στην επαναφορά της δημοκρατίας, της διαφάνειας και όλων των κεκτημένων του ελληνικού λαού που έχουν χαθεί τα προηγούμενα χρόνια. Στους κύριους άξονες συμπεριλαμβάνεται η διαγραφή του χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων”, σημείωσε ο Γ. Σταθάς και συμπλήρωσε: “Οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν τα μνημόνια και το ίδιο κάνει και η σημερινή. Η πορεία μου τα τελευταία έξι χρόνια είναι σταθερή και δεν έχει αλλάξει καθόλου. Από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε το μνημόνιο ήμουν απέναντι και ως Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και μάλιστα το μοναδικό τότε Ε.Κ. στην Ελλάδα που αντιτάχθηκε με κάθε τρόπο στο μνημόνιο. Από τότε είχαμε πει τι θα γίνει με την εφαρμογή των μέτρων και τις δυσμενείς συνέπειες για τους πολίτες. Μακάρι να μην είχαμε δικαιωθεί αλλά δυστυχώς γι  αυτά που λέγαμε δικαιωθήκαμε. Καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος σε αυτή διαδικασία και τον αγώνα προκειμένου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές”.

Καταλήγοντας υποστήριξε πως αν ο κόσμος δεν αντιδράσει η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς.

“Όσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις τόσο σκληρότερα μέτρα θα έρχονται σε βάρος του κόσμου, η κυβέρνηση αυτή και οι άνθρωποι που στην στηρίζουν και την υπηρετούν είναι επικίνδυνοι για την χώρα και τον λαό μας, πρέπει να φύγουν το συντομότερο”, κατέληξε ο Γιάννης Σταθάς.