Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των πυρκαγιών της καλοκαιρινής περιόδου

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2015 και συντονισμός για την αντιμετώπιση τυχόν δασικών πυρκαγιών το καλοκαίρι απασχόλησε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναδείχθηκαν για ακόμη μία φορά τα αποτελέσματα της συνεργασίας της ΠΕΒ με τους εμπλεκόμενους φορείς τα οποία λειτούργησαν αποτελεσματικά για την χειμερινή περίοδο ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών τόσο σε επίπεδο ετοιμότητας – πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης.

Όπως έκανε γνωστό οι ανάγκες της χειμερινής περιόδου αντιμετωπίστηκαν ικανοποιητικά από την ΠΕ με την δαπάνη περίπου 60.000 ευρώ σε μηχανήματα για τον καθαρισμό των δρόμων και περίπου 30.000 ευρώ για το αλάτι.

“Ο συντονισμός όλων των αρμόδιων φορέων που εμπλέκονται  στο έργο της Πολιτικής Προστασίας φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τους αρμόδιους φορείς για την άριστη συνεργασία προς όφελος πάντα των πολιτών της Βοιωτίας» σημείωσε σχετικά σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά.

“Είναι πολύ σημαντική η καλή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων δηλαδή του Δασαρχείου της Πυροσβεστικής της Αστυνομίας των Δήμωνα και της Περιφερειακής Ενότητας μέσω της πολιτικής προστασίας” είπε η κ. Παπαθωμά και πρόσθεσε: “Ήδη ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη η δαπάνη των 3 εκ. ευρώ για το Πυροσβεστικό σώμα που είχε αρκετές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα αυτά τα χρήματα αφορούν στην ενίσχυση με οχήματα και εξοπλισμό”.

Όπως υπογράμμισε η Περιφέρεια και η ΠΕ Βοιωτίας δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και γι΄ αυτό ήδη έχουν προβεί σε μια σειρά από ενέργειες.

“Ολοκληρώνεται η αποψίλωση που έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό στο οδικό δίκτυο ενώ η Πολιτική Προστασία είναι έτοιμη εφοδιαστική πολιτική για να προσφέρει τις υπηρεσίες της ανά πάσα στιγμή”, είπε η Αντιπεριφερειάρχης και συμπλήρωσε: “Επίσης έχουμε άριστη συνεργασία και με τις εθελοντικές ομάδες ενώ είναι έτοιμες και οι 25 δεξαμενές που έχει διάσπαρτες σε διάφορα σημεία η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας”.

per2
per4 per3