Ρουμελιώτικο παραδοσιακό Πάσχα, “Όπως παλιά” στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Κάλεσμα για συμμετοχή στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό του Πάσχα, που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έθιμο της πόλης, καθώς συνεχίζει την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα απεύθυνε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Όπως έκανε γνωστό οι φετινές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί τόσο σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους όσο και με καταξιωμένους καλλιτέχνες στοχεύουν στη ψυχαγωγία των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας.

Το γλέντι θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με το έθιμο των λάκκων στην πανέμορφη περιοχή της Κρύας με την ορχήστρα του Γιώργου Μάγκα, όπου ο Δήμος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες και θα προσφέρει πασχαλινά εδέσματα. Το έθιμο των λάκκων θα πραγματοποιηθεί και στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, ενώ στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη θα υπάρξει κέρασμα καλωσορίσματος στους επισκέπτες. Το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Λάκη Χαλκιά και Χαράλαμπο Γαργανουράκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα στην πλατεία Ταμπάχνας θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια και παράλληλα στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τοπικούς συλλόγους της πόλης μας.

Τέλος, στις παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τα παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής και αθλητικές εκδηλώσεις.