Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λιβαδειά το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Με την εκδήλωση έξω από το «Θολωτό», στην Κρύα ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΤΟ Λιβαδειάς της ΚΝΕ, στα πλαίσια του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την νεολαία της προβάλλοντας τις προτάσεις των κομμουνιστών.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε διοργανώσεις αθλητικών συναντήσεων ερασιτεχνικών μαθητικών ομάδων και ενημερωτικές εξορμήσεις σε σχολεία και χώρους νεολαίας.

Η εκδήλωση στην Κρύα ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικό με το σχολείο, “για το πώς λειτουργεί και τι στόχους έχει στον καπιταλισμό, και πώς το θέλει η κομμουνιστική νεολαία”, ενώ ακολούθησε “μουσική και οπτική θεατρική παρουσίαση του προσφυγικού προβλήματος για την κατανόηση των πραγματικών αιτίων αυτής της τραγωδίας και της ανάγκης να δοθεί ανθρώπινη λύση στην σύγχρονη αυτή οδύσσεια των χιλιάδων κυνηγημένων”.

Ακολούθως, ομάδα μαθητών, παρουσίασε διασκευή του θεατρικού έργου “Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι” του Μπ. Μπρεχτ “που καυτηριάζει τα πρότυπα του “ισχυρού επιχειρηματία” που κατασκευάζει η σημερινή εκπαίδευση”.

Την αναλυτική κριτική για το εκπαιδευτικό, αλλά και το γενικότερο πολιτικό, σύστημα που “γεννά δυστυχισμένους ανθρώπους, πολέμους και πρόσφυγες, αλλά και την διέξοδο από τον φαύλο κύκλο αυτό”, παρουσίασε με την πολιτική ομιλία του το μέλος της περιφερειακής οργάνωσης της ΚΝΕ Μάριος Τσελές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε από μαθητές οι οποίοι με τα μουσικά τους συγκροτήματα και τραγούδια που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους και το φεστιβάλ έκλεισε με την υπόσχεση των διοργανωτών για “συνεχείς αγώνες από μια νεολαία που δεν βολεύεται μέσα στα όρια αυτού του συστήματος που τους θέλει πειθαρχημένα και άβουλα όργανά του”..