Την Βοιωτία επισκέφθηκαν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι απ΄ όλο τον κόσμο

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Βοιωτία επισκέφτηκαν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι αντίστοιχων χωρών, στο πλαίσιο των δράσεων  για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς, που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη σε συνεργασία με τον οργανισμό «EnterpriseGreece».

Πρόσφατα μετά την ημερίδα με θέμα “Το Επιχειρηματικό Οικοσύστημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Ευκαιρίες και Προοπτικές” οι επισκέπτες περιόδευαν σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και κατέληξαν το απόγευμα στην Λιβαδειά με επίσκεψη στη βιομηχανία SKL – Αφοί Σκλαπάνη (Εκκοκκιστήρια Βάμβακος) όπου είχαν μια σφαιρική ενημέρωση ενώ ακολούθησε δείπνο από την ΠΕΒ στην Κρύα.

Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των ακολούθων για τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και κυρίως, η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

“Υποδεχθήκαμε και στη Βοιωτία περίπου 30 εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους απ’ όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και πρόσθεσε: “Είδαν το επιχειρηματικό προφίλ της Βοιωτίας, όλα εκείνα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να φανούν χρήσιμα έτσι ώστε να υπάρξει μια συνεργασία και μια αλληλοεπίδραση με εισαγωγές και εξαγωγές που αφορούν τοπικά προϊόντα και όχι μόνο . Επισκέφθηκαν τώρα το εκκοκκιστήριο δεδομένου οτι το βαμβάκι είναι το κύριο εξαγωγικό προϊόν. Εκτιμώ ότι αυτή η “Συνεργασία” όπως έχει ονομαστεί και το σχετικό πρόγραμμα θα έχει θετικά αποτελέσματα”.

Η κ. Παπαθωμά μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιστορία της Βοιωτίας παρουσιάζοντας συνοπτικά ένα προς ένα τα σημαντικότερα μνημεία από την μια άκρη του νομού μέχρι την άλλη καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της γεωγραφικής θέσης αποσπώντας το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο έφορο έδαφος της Κωπαΐδας και γενικότερα της Βοιωτίας, την βιομηχανική ζώνη, Οινοφύτων – Σχηματαρίου, την αρχαία Θήβα, την αποξήρανση της λίμνης στην αρχαιότητα από τους Μινύες, τις γραφικές παραλίες, τον Ελικώνας και τον Παρνασσός με το χιονοδρομικό κέντρο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και ΓΓ της ΚΕΕΕ Παναγιώτης Αγνιάδης επεσήμανε την ανάγκη και την συμβολή τέτοιων δράσεων ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης και τόνισε: “Εμπορικοί ακόλουθοι από την Ευρώπη και διάφορες περιοχές του κόσμου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν παραγωγικές μονάδες  της Βοιωτίας και της Στερεάς και να γνωρίζουν τα προϊόντα μας που μπορούν να κοσμήσουν εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών για την τόνωση της τοπικής οικονομίας”.

Και κατέληξε λέγοντας: “Τέτοιες δράσεις είναι πολύ χρήσιμες  ειδικά τώρα που η οικονομία μας περνάει κρίση. Όλοι μαζί με την περιφέρεια και τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και την Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά στη Βοιωτία εργαστήκαμε για την επιτυχία του προγράμματος. Αξίζει επίσης να σημειώνουμε οτι οι δικές μας εξαγωγές επιχειρήσεις οι οποίες αριθμούν τις 212 με την ενημέρωση που γίνεται θα βοηθηθούν ώστε ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που περνάμε λόγω της κρίσης και μνημονίων”.