Με δύο επικουρικούς γιατρούς ενισχύεται το νοσοκομείο της Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προχώρησε στην υλοποίηση μέρους των δεσμεύσεων στις οποίες είχε προβεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησή του με τον πρώην βουλευτή Βοιωτίας και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννη Σταθά.

Ο κ. Σταθάς είχε θέσει στο “τραπέζι” όλα τα ζητήματα που υπάρχουν στο Νομό Βοιωτίας τόσο στη  Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη και πιο συγκεκριμένα τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου, καθώς και των Κέντρων Υγείας Σχηματαρίου και Διστόμου.

“Το νοσοκομείο Λιβαδειάς στελεχώνεται ήδη με δύο γιατρούς, έναν ορθοπεδικό και έναν παθολόγο, αυτό έρχεται σε συνέχεια των του Αναπληρωτή Υπουργού Υγεία Π. Πολάκη”, σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάς.

Να θυμίσουμε οτι ο κ. Πολάκης είχε συμφώνησε να γίνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης παλαιών επιχορηγήσεων για έργα και προμήθειες που δεν υλοποιήθηκαν και να απορροφηθούν  σε έργα συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης είχε συμφωνηθεί η δημιουργία Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ για το νοσοκομείο της Θήβας σε συνεννόηση με την νέα Διοίκηση και τη Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε. είχε πει οτι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις Επικουρικών Ιατρών.

Σε οτι αφορά στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στο ΙΚΑ Οινοφύτων είχε επισημάνει πως θα προσληφθούν επικουρικοί για την κάλυψη των αναγκών ου υπάρχουν αλλά και για την κάλυψη των πρόσθετων με την λειτουργία στην περιοχή των hot spot για τους πρόσφυγες.

“Παράλληλα με τους δυο γιατρούς αναμένουμε την υλοποίηση των οι δεσμεύσεων του κ. Πολάκη για τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι αλλά και για τα προβλήματα στο νοσοκομείο της Θήβας. Επίσης στη Λιβαδειά σε συνεργασία και με τους εργαζόμενους προσπαθούμε να δώσουμε λύση με το θέμα της αλλαγής του προϋπολογισμού για τους επικουρικούς γιατρούς”, είπε ο Γ. Σταθάς και κατέληξε: “Συνεχίζουμε να διεκδικούμε υπάρχουν τμήματα με μεγάλες ελλείψεις και οι μονάδες υγείας της περιοχής μας είναι υποστελεχωμένες”.