Μπλόκα που θα “πονέσουν” αποφάσισε ο Πλαταμώνας. Χωρίς τον Ορχομενό και πάλι οι Βοιωτοί στη νέα σύσκεψη.

Κοινοποίηση στα Social Media

trakter-larisaΜε μεγάλους απόντες τους αγρότες του Ορχομενού η Βοιωτία έδωσε το παρών και στη νέα σύσκεψη στον Πλαταμώνα την Κυριακή.

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 7 ωρών οι αγρότες αποφάσισαν μπλόκα στις Εθνικές οδούς με στόχο να «παραλύσει» η χώρα.

Παραγωγοί από την Κρήτη μέχρι και τη Θράκη δρομολογούν διαδοχικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ενημερώσουν για την τραγική κατάσταση στον πρωτογενή τομέα και παράλληλα να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα τρακτέρ θα «σφραγίσουν» σε πολλά σημεία το Εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ήδη παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας. Στην Ημαθία αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ τους στο κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό ενώ έχουν παραταχθεί τρακτέρ στην Ε.Ο. Δράμας – Aμφίπολης στο ύψος της Μαυρολεύκης.

Οι Βοιωτοί ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν ταχθεί υπέρ της πρώτη απόφασης του Πλαταμώνα για προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ τηρούν στάση αναμονής, μέχρι την κρίσιμη όπως την χαρακτηρίζουν πανεπαρχιακή σύσκεψη την Τρίτη στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας οπότε άνευ ουσίας καθίσταται και η νέα σύσκεψη του αγροτικού συλλόγου Ορχομενού που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα καθώς αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση για συμμετοχή ή όχι στον αγώνα.