Παρουσιάστηκε στη Λιβαδειά “Ο Ήχος της πόλης”, του Η. Μάστορη

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις μουσικές του κόσμου ταξίδεψε το κοινό η δεύτερη κατά σειρά δισκογραφική δουλειά του Βοιωτού μουσικού Ηλία Μάστορη με τον τίτλο “Ο Ήχος της πόλης”, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, στο “Αμφιθέατρο”, στη Λιβαδειά.

Σ` ένα κατάμεστο χώρο από μουσικόφιλους και πλαισιωμένος από αναγνωρισμένους συνεργάτες του στον καλλιτεχνικό χώρο, ο κ. Μάστορης φανέρωσε στο βοιωτικό κοινό τα δικά του μουσικά μονοπάτια.

Η μουσική αυτή γιορτή έφερε πάνω απ` όλα την υπογραφή του Μετρονόμου, του μοναδικού σήμερα μουσικού περιοδικού, που “διδάσκει” μέσα από τις σελίδες του, αποσπώντας την αναγνώριση του χώρου αλλά και του μουσικόφιλου κοινού και γι΄ αυτό ο λόγος δόθηκε αρχικά στον εκδότη του Θανάση Συλιβό.

Η βραδιά, ωστόσο, είχε απ` όλα χορό, μουσική, παρουσιάσεις, ομιλίες από καταξιωμένους ανθρώπους που γνώρισαν τον Βοιωτό καλλιτέχνη μέσα από τις μουσικές του περιπλανήσεις.

Γιατί, αυτό ακριβώς είναι η μουσική του πρόταση, ένα ταξίδι στην Ελλάδα και στον κόσμο, σε ακούσματα που μπορούν να συντροφεύουν και τα ταξιδεύουν τον κόσμο μέσα από τις νότες τους.

Γι` αυτή τη δουλειά, του Η. Μάστορη μίλησαν από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής, ο ποιητής και συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος και ο συνθέτης  Στάθης Γκότσης, οι οποίοι τον συντρόφευσαν στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος Λάμπρος Ρόδης.

Το ιδιαίτερο, επίσης, στοιχείο της βραδιάς ήταν πως όλα τα κομμάτια του cd ακούστηκαν ζωντανά από τους μουσικούς: Γιώργο Πούλο (ούτι, λαούτο, ενορχήστρωση),  Γιώργο Ζωγράφο (ακορντεόν,  διεύθυνση ορχήστρας), Μαρία Πανουργιά (κλασική κιθάρα), Δημήτρη Ζωγράφο (πλήκτρα) και Αντώνη Μελάνη (κρουστά), ενώ μερικά από αυτά πλαισιώθηκαν από χορογραφίες που ερμήνευσαν οι μαθητές και μαθήτριες της σχολής χορού Duende με την διδασκαλία της Μαρίας Τσαλούκη.

Μετά από μια περίπου δίωρη περιπλάνηση, η βραδιά έκλεισε με ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον μουσικό και δημιουργό αυτής της όμορφης δουλειάς που παρουσιάστηκε, Ηλία Μάστορη, που μίλησε για την πορεία του δεύτερου προσωπικού του δίσκου ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως έχει ξεκινήσει τη συλλογή τραγουδιών με σκοπό τον φθινόπωρο του 2016 να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει επίσης από το «Μετρονόμο» το επόμενο άλμπουμ.

Το cd με τίτλο “Ο ήχος της πόλης” κυκλοφορεί ήταν από το Δεκέμβριο του 2015  από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» και περιλαμβάνει 13 οργανικά κομμάτια που συνθέτουν ένα μουσικό ταξίδι σε μια σειρά πόλεων με ήχους κλασικούς και παραδοσιακούς.

m1 m2 m4
m5
m6 m7 m8 m9 m10 m11 m12 m13