Το προσφυγικό στην 30η Σύνοδο του Κογκρέσου στο Στρασβούργο όπου συμμετείχε και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γ. Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Δυναμική παρουσία είχε η Στερεά στην 30η Σύνοδο του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο αφού συμμετείχαν ως μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Πιο συγκεκριμένα η χώρα μας εκπροσωπήθηκε με εξαμελή αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι (Νίκαιας – Ρέντη, Λειβαδιάς, Σάμου και Παρανεστίου) και δυο Περιφερειάρχες ( Ρ. Δούρου και Κ. Μπακογιάννης).
“Στη σύνοδο συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της χάρτας της Ευρώπης και έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, την άσκηση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και φυσικά η εφαρμογή τους”, σημείωσε σε δηλώσεις της η Γ. Πούλου και συμπλήρωσε: “Φυσικά δόθηκε έμφαση και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό δεδομένου οτι όλη η Ευρώπη αυτή τη στιγμή συζητάει την ενσωμάτωση των προσφύγων αλλά την ενσωμάτωση των μικρών ροών. Δηλαδή αν σε ένα Παρίσι με 15 εκατομμύρια πληθυσμό υπάρχουν 10.000 πρόσφυγες όπως αντιλαμβάνεστε το ποσοστό είναι πολύ μικρό και σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται συζήτηση για το πώς θα ενσωματωθούν αυτοί οι πρόσφυγες μέσα στην κοινωνική και οικονομική ζωή”.
Όπως είπε η κ. Πούλου η Ελλάδα έθεσε το θέμα των ροών αφού η χώρα μας δεν μπορεί να μιλά για ενσωμάτωση αλλά ούτε η Ευρώπη μπορεί να μιλάει μόνο για την ενσωμάτωση και θα πρέπει να δει πως θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις ανεξέλεγκτες ροές δίνοντας παράλληλα έμφαση και στο θέμα των συνόρων.
“Είμαστε πραγματικά σ’ ένα μεγάλο και κρίσιμο σταυροδρόμι για το προς τα πού θα κινηθούν τα πράγματα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. Θεωρώ πως η Ελλάδα με την στάση της, έτσι όπως αντιμετωπίζει το θέμα επανακτά ένα χαμένο έδαφος εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και δημιουργεί ένα κλίμα νέου φιλελληνισμού που είναι και το αποτέλεσμα της στάσης του ελληνικού λαού στο προσφυγικό”.
Σε οτι αφορά το Δήμο Λεβαδέων η κ. Πούλου σημείωσε για ακόμα μια φορά οτι βρίσκεσαι σε επαφή με την κεντρική διοίκηση, οτι η Λιβαδειά δεν είναι στον πρώτο σχεδιασμό όπως είναι ο Δήμος Τανάγρας ενώ αργότερα και αν προκύψει ζήτημα εξετάζεται η φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών.