Στη Μόσχα για Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ η Αντιπεριφερειάρχης Βοωιτίας Φ. Παπαθωμά ως εκπρόσωπος της Στερεάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη και του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Ηλία Σανίδα η Περιφέρια Στερεάς είχε δυναμική παρουσία και η προβολή με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Expocentre της Μόσχας.

Η κ. Παπαθωμά, σε απόλυτο συντονισμό με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Βασίλη Φακίτσα, ως αποστολή της Στερεάς Ελλάδας, έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε η Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο ΕΟΤ ενώ παρόντες στην Έκθεση ήταν τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες.

Να σημειωθεί οτι οι συναντήσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας Στερεάς Ελλάδας – Ρωσίας, που πραγματοποίησαν η Αντιπεριφερειάρχης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Περιφέρειά μας προωθώντας τα τουριστικά προϊόντα και τους προορισμούς και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων στάθηκαν Ιδιαίτερα εποικοδομητικές

“Το 2016 θα είναι μια κρίσιμη για τον Ρωσικό τουρισμό χρονιά, λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ρωσική αγορά. Κρίση που έχει επέλθει με την υποτίμηση που υπέστη το  Ρούβλι. Φαίνεται ότι λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Η Στερεά Ελλάδα λόγω των πλεονεκτημάτων της, διεκδικεί ένα μεγάλο μέρος από το ποσοστό των Ρώσων τουριστών που μειώνεται σημαντικά”, επεσήμανε η κ. Παπαθωμά και συμπλήρωσε: “Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επαφή και η συνεργασία μας με την Ελληνική Ομογένεια της Μόσχας μέσα από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού. Με την ευκαιρία της Επετείου της 25ης Μαρτίου το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) πραγματοποίησε σειρά εορταστικών εκδηλώσεων  με Έλληνες Ομογενείς και Φιλέλληνες μεγιστοποιώντας και ενισχύοντας τους δεσμούς μας”. Καταλήγοντας υπογράμμισε: “Οι Έλληνες της διασποράς είναι κινητήρια δύναμη, είναι αυτοί που κράτησαν την ελληνικότητα στην ψυχή τους, είναι εκείνοι που μπορούν να λειτουργήσουν ως «γέφυρες» στις κοινωνίες τους, ενισχύοντας την Μητέρα Ελλάδα. Η συνεργασία μαζί τους μόλις άρχισε…”.