Ξανά απ΄ τα αριστερά “βγήκε” ο Γ. Σταθάς στο Ν. Θηβαίο για το φλέγον θέμα της Υγείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συναντήθηκε ο πρώην βουλευτής Βοιωτίας και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς Γιάννης Σταθάς ο οποίος εξέθεσε για ακόμα μια φορά τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

Για το ίδιο θέμα πρόσφατα ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Θηβαίος κατέθεσε ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Το θέμα όμως είναι αρκετά σοβαρό για να περιμένει κανείς και έτσι ο Γ. Σταθάς ανέλαβε την πρωτοβουλία και συναντήθηκε με τον κ. Πολάκη απαιτώντας άμεσες απαντήσεις τις οποίες και έλαβε.

Ο κ. Σταθάς έθεσε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νομό Βοιωτίας τόσο στη  Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια  Υγειονομική Περίθαλψη.

Πιο συγκεκριμένα τέθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου, καθώς και των Κέντρων Υγείας Σχηματαρίου και Διστόμου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για άμεση τοποθέτηση Επικουρικού Ιατρού Παθολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (τις επόμενες ημέρες) και συμφώνησε να γίνει τροποποίηση του Προϋπολογισμού του Νοσοκομείου ώστε να γίνει αλλαγή χρήσης παλαιών επιχορηγήσεων για έργα και προμήθειες που δεν υλοποιήθηκαν και να απορροφηθούν  σε έργα συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (ύψους περίπου 150.000 ευρώ).

Επίσης να πιστωθούν χρήματα για τους υπάρχοντες Επικουρικούς Ιατρούς και γι’ αυτούς που θα προσληφθούν.

Συμφωνήθηκε ακόμη, με την τοποθέτηση νέας Διοίκησης στο Νοσοκομείου, να γίνουν άμεσα ενέργειες για τη δημιουργία Παιδιατρικής Κλινικής, ώστε να μην  παρατηρούνται τα σημερινά προβλήματα με τους Παιδίατρους ( μετακινήσεις Λαμία, εντέλλεσθε κ.λ.π.).

Για το Νοσοκομείο της Θήβας σε συνεννόηση με την νέα Διοίκηση και τη Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε. θα γίνουν άμεσα προσλήψεις Επικουρικών Ιατρών.

Στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και στο ΙΚΑ Οινοφύτων θα προσληφθούν άμεσα Επικουρικοί Ιατροί, διότι υπάρχουν ελλείψεις , ενώ οι ανάγκες θα αυξηθούν όταν κληθούν να εξυπηρετήσουν τα νεοδημιουργηθέντα Hot Spot Οινόφυτα –  Μαλακάσα.