Τα οφέλη του εθελοντισμού

Κοινοποίηση στα Social Media

“Ο εθελοντισμός και τα οφέλη του” ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν η κίνηση εθελοντών πολιτών Levadistas, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Λιβαδειάς και τον Δήμο Λεβαδέων στο  Συνεδριακό Κέντρο Κρύας “Χρήστος Παλαιολόγος” με μεγάλη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής και ομιλητές ήταν την Γ.Γ. του τοπικού τμήματος Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγγελική Μπίνιου, τον Γενικό Αρχηγό του Α.Κ.Ο.Λ. Χρήστο Πολατσίδη και το μέλος των Levadistas Βασίλη Κακοσαίο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίσης γνωστό οτι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δράσης των εθελοντών, το χρηματικό ποσό από τη  ανακύκλωση πλαστικών καπακιών θα διατεθεί για τις ανάγκες νοσηλείας μαθητή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Λιβαδειάς.

Ο Β. Κάκοσαιος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Levadistas και επεσήμανε μεταξύ άλλων: Συμπληρώνουμε ένα χρόνο δράσης, εθελοντικής εργασίας στην πόλη μας και γι’ αυτό μαζί με άλλους εθελοντικούς φορείς, διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση για να προβάλλουμε τα οφέλη του εθελοντισμού αλλά και να προσελκύσουμε νέους εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια. Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να τονώσουμε την εθελοντική συνείδηση”.

Η Α. Μπίνιου αφού συνεχάρη τους διοργανωτές τόνισε οτι “είναι πολύ σημαντικό να αναδεικνύονται τα οφέλη του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία δεδομένου οτι ο εθελοντισμός μπορεί να μας βοηθήσει ως ανθρώπους, ως προσωπικότητες μας και να μας κάνει πιο δυνατούς, πιο δίκαιους και πιο αποτελεσματικού” και πρόσθεσε πως “ένας άνθρωπος που λαμβάνει τόσα πολλά ως εθελοντής έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να μην μπορεί να χειραγωγηθεί και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στις μέρες που κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν τη χειραγώγηση του λαού”.

Ο Χ. Πολατσίδης χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία για την συγκεκριμένη διοργάνωση και αναφέρθηκε στο θέμα αθλητισμός και εθελοντισμός τονίζοντας μεταξύ άλλων στο πλαίσιο ανάδειξης του εθελοντισμού:  “Θέλω να αναφέρων χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια με τον ΑΚΟΛ κάνουμε σπουδαίες εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας, αυτές τις εκδηλώσεις όμως θα ήταν αδύνατο να τις πραγματοποιήσουμε αν δεν υπήρχε η συνδρομή των εθελοντών”.

Η Αντιδήμαρχος Γιάννης Νταντούμη σε δηλώσεις της επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Ο Δήμος Λεβαδέων θεωρώντας ότι ο εθελοντισμός αποτελεί καίριο παράγοντα για την επίλυση των σημερινών πολυσύνθετων προβλημάτων εξαιτίας της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης όχι μόνο στέκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες αλλά και έμπρακτα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εθελοντών”.

Τέλος η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου αφού έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία της διοργάνωσης αναφερόμενη στις δράσεις που αναπτύσσονται και τον σχεδιασμό που υπάρχει υπογράμμισε: “Προσπαθούμε να αναδείξουμε τον εθελοντισμό, τη χαρά του να παρέχει κάνεις ότι μπορεί και με όποιον τρόπο μπορεί να προσφέρει στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας την προηγούμενη περίοδο είχαμε μια σειρά εκδηλώσεων που έδωσαν ένα διαφορετικό τόνο στην πόλη και τον Δήμο μας”. Παράλληλα αναφέρθηκε στην δράση των Levadistas τονίζοντας ωστόσο πως “δεν φτάνει οι εθελοντές της ομάδας να καθαρίζουν για παράδειγμα έξω από την πόρτα μας και εμείς απλά να τους βλέπουμε και να τους λέμε μπράβο, πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται”.

Καταλήγοντας συμπλήρωσε: “Ο Δήμος ήδη έχει δημιουργήσει το μητρώο των εθελοντών και συνεχώς γράφονται νέοι εθελοντές, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον εθελοντισμό και στην αλληλεγγύη. Επίσης πολλές κοινωνικές δομές τις λειτουργούμε με την βοήθηιε των εθελοντών και αυτό είναι πολύ σημαντικό”

ehtel1 ehtel4ehtel3 ehtel2