Επίσκεψη Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πρόγραμμα Synergassia  συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το Enterprise Greece, τον αρμόδιο εθνικό οργανισμό για την προώθηση των  Επενδύσεων και των Εξαγωγών στο πλαίσιο ενίσχυσης της τοπικής ανάπτυξη, τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργατών με διεθνείς εταίρους

Το πρόγραμμα που αποτελεί μοχλό μιας δυναμικής και εξωστρεφούς ανάπτυξης των τοπικών οικονομιών περιλαμβάνει την επίσκεψη Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  και θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως 16 Απριλίου 2016.

Κατά την επίσκεψη της αποστολής Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργανώνονται, μεταξύ άλλων κατ΄ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β meetings) εξωστρεφών ΜμΕ με τους ξένους εμπορικούς και οικονομικούς ακολούθους, και ενημερωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την αρμόδια Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών για τις ΜμΕ που επιθυμούν να ενημερωθούν για ευκαιρίες ανάπτυξης τους σε συγκεκριμένες ξένες αγορές,  διαδικασίες, κλπ,

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις και το εξαγωγικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016,  από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1μμ, στο Ξενοδοχείο Negroponte Resort (19ο χλμ. Ε.Ο. Χαλκίδας –Αλιβερίου) στην Εύβοια.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας στηρίζει με ενεργό ρόλο τις δράσεις του προγράμματος Synergassia, και συμμετέχει, μεταξύ άλλων, στην οργάνωση των επιχειρηματικών συναντήσεων, συντονίζοντας τη συμμετοχή των επιχειρήσεων του Νομού Βοιωτίας.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η κοινή μας προσπάθεια θα συμβάλλει στην προβολή της Περιφέρειας μας ως επενδυτικού προορισμού και ως τόπου εξαγωγής ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων / υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και στην κατ’ επέκταση αύξηση των εξαγωγών της σε υπάρχουσες αγορές και τη διείσδυσή της σε νέες”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΠΒ Παναγιώτης Αγνιάδης.

Μάλιστα για την καλύτερη προετοιμασία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά μεταξύ του Γ.Γ. της ΚΕΕ και Πρόεδρου του ΕΠΒ Π. Αγνιάδη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Δημήτρη Βουρδάνου και εμπλεκόμενων φορέων.

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Εμπορικούς και Οικονομικούς Ακολούθους ξένων πρεσβειών θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε έναν από τους κλάδους: Τροφίμων και Ποτών ή άλλης μεταποιητικής δραστηριότητας, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ακίνητης Περιουσίας, Τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, Επιστήμες υγείας, βιοτεχνολογίας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Διαχείρισης Απορριμμάτων και  Χημικών – Πλαστικών

Επίσης πρέπει να πληρούν τουλάχιστον ένα από τα εξής κριτήρια: Να είναι επιχειρήσεις με εξωστρεφή προσανατολισμό σε διεθνείς αγορές (πάνω από το 5% των εσόδων τους προέρχεται από το εξωτερικό), επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα που αναζητούν επενδυτή και επιχειρήσεις με επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 2 εκ. Ευρώ.