Για θετικό έργο στο νοσοκομείο Λιβαδειάς κατά τη διάρκεια της θητείας του μίλησε ο τ. Διοικητής Κ. Ρουσόπουλος

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο τέως διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς, οικονομολόγος Κωνσταντίνος Ρουσόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε υπεραμύνθηκε του έργου κατά τη διάρκεια της θητείας του το οποίο όπως υπογράμμισε έχει κριθεί θετικό και απάντησε στα όσα υποστήριξε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου η οποία επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη Διοίκηση τόσο για το οτι δεν λειτουργεί παιδιατρική κλινικό όσο και για το γεγονός της μη στελέχωσης με επικουρικούς γιατρούς.

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε μεταξύ άλλων πωςη Δήμαρχος θα έπρεπε γνωρίζει οτι για την λειτουργία παιδιατρικής κλινικής απαιτείται εκτός από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οτι “οτι παρ’ όλα αυτά γίνεται βραχεία νοσηλεία στην παιδιατρική κλινική” ενώ οι ίδιος φρόντισε “επισπεύδοντας τις διαδικασίες, για την έλευση μιας επιπλέον παιδιάτρου – νεογνολόγου στο ΓΝ Λειβαδιάς”

Σε οτι αφορά τη στελέχωση με επικουρικούς γιατρούς τόνισε μεταξύ άλλων: “Σαφώς και αιτηθήκαμε επικουρικό προσωπικό αλλά με την επισήμανση της αύξησης των ορίων της πίστωσης του συγκεκριμένου κωδικού. Εκτός αν η κ. Δήμαρχος συστήνει την περικοπή κονδυλίων π.χ  από φάρμακα η υγειονομικό υλικό! Σε αντίθετη περίπτωση φάτε μάτια ψάρια” και συμπλήρωσε για τις μόνιμες θέσεις: “Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ποιές ενέργειες έγιναν για την ενεργοποίηση των θέσεων του μόνιμου ιατρικού προσωπικού με βάση τις παλιές προκηρύξεις; Γιατί μόνο από αυτές μπορούν να καλυφθούν κενά σχετικά γρήγορα”.

Παράλληλα τόνισε οτι έχει προβεί σε κάθε ενέργεια “προσπαθώντας εναγωνίως να δοθούν οι επιβεβλημένες λύσεις” από την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας και προσθέτει: “Το ερώτημα που μπαίνει πλέον στα χείλη των συμπολιτών σας, είναι τι κάνατε εσείς για όλα αυτά; Γιατί αν θεωρείτε οτι με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιες λίγες επισκέψεις στο Υπουργείο, συμβάλλατε στην επίλυση, τότε το αποτέλεσμα σας διαψεύδει οικτρά”.

Σημειώνει ακόμα οτι δέχτηκε εξώδικα και απειλές όταν μετακίνησε Γενικούς Γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο προκειμένου να διασφαλίσει τνη ασφαλή εφημέρευση του Νοσοκομείου!

Ακολούθως υπογραμμίζει: “Η πενταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στην οποία Πρόεδρος ήταν ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιανουλάτος ομόφωνα αξιολόγησε θετικά το έργο μου και εισηγήθηκε στον Υπουργό την παραμονή μου! Ομοίως θετική ήταν και η εισήγηση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ”.

Ωστόσο όπως έκανε γνωστό στο ερώτημα που απεύθυνε γιατί δεν παρέμεινε μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει συγκεκριμένη απάντηση.

Και αφού κατηγορεί τη Δήμαρχο οτι ρίχνει “λάσπη στον ανεμιστήρα”  καταλήγει σημειώνοντας πως ο αείμνηστος Κέννεντυ είχε πει “πριν σκεφτείς τι έκανε η πατρίδα σου για σένα, δες τι έκανες εσύ γι αυτήν”! Η κατά τον θυμόσοφο λαό μας “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.