Το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει με τον λαό στην εξουσία, τόνισε ο Κ. Παπαδάκης σε εκδήλωση του κόμματος στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Η ΤΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ, όπως και άλλες κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ ανά την Ελλάδα, στην προσπάθεια ενημέρωσης του λαού για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Μέση Ανατολή και με τους πρόσφυγες που αναζητούν προστασία στη χώρα μας, διοργάνωσε ενημερωτική πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στη Λιβαδειά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Ευρωβουλετής, Κώστας Παπαδάκης, ανέλυσε τους λόγους που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και τι πρέπει να γίνει για να σταματήσουν καθώς και πως θα αποφύγουμε την επέκτασή τους και στην χώρα μας.

“Το ΚΚΕ ασφαλώς δεν έπαψε ούτε στιγμή ακόμα και στις πιο δύσκολες καμπές και κρίσιμες στιγμές εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης στην Ελλάδα να προβάλλει επίμονα τα ζητήματα του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μαίνεται ο σφαγιασμός διαρκείας του λαού από τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, το ΚΚΕ αναδεικνύει σταθερά τα ζητήματα των συνολικότερων ιμπεριαλιστικών  σχεδιασμών, το φούντωμα των εστιών πολεμικής αναμέτρησης”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδάκης και πρόσθεσε: “Το Κόμμα μας παρακολουθεί στενά, ενημερώνει πλατιά το λαό, προβλέπει και προειδοποιεί αλλά πάνω από όλα πρωτοστατεί στην κινητοποίηση του λαού  για τις κάθε φορά επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για την πορεία έκβασης των σφοδρών ανταγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Υποστήριξε δε πως αυτή είναι κι η αξία της πολιτικής του ΚΚΕ που “ολοκληρωμένα και τεκμηριώμενα τοποθετείται για όλα αναδεικνύοντας την κοινή βάση όλων των προβλημάτων το καπιταλιστικό σύστημα και την ανάγκη επαναστατικής ανατροπής του”.

Ακολούθως αφού έκανε λεπτομερή αναφορά στο θέμα ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές του αναδεικνύοντας παράλληλα τις θέσεις του ΚΚΕ τις οποίες πρόβαλε απέναντι σε αυτές των άλλων κομμάτων

“Απέναντι σε όλα αυτά το πρόγραμμα του ΚΚΕ  δείχνει ένα δρόμο ανάπτυξης που βάζει στο επίκεντρο τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Λύση για το λαό δεν είναι η εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων αλλά η εργατική – λαϊκή εξουσία. Η λαϊκή εξουσία μπορεί να θεμελιώσει την κεντρικά και επιστημονικά σχεδιασμένη κοινωνική παραγωγή. Κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, μετατρέποντας σε κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγεται.  Με αυτό ως προυπόθεση η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ  και η μονομερή διαγραφή του χρέους θα ναι προς όφελος του”, επεσήμανε.

Ακολούθως τόνισε οτι με την πρόταση αυτή του ΚΚΕ “μπορούν να αξιοποιηθούν και να αναπτυχθούν παραπέρα οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού, η Ελλάδα έχει σήμερα μεγάλες αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες, που μπορούν να απελευθερωθούν μόνο με την σχεδιασμένη ανάπτυξη μιας κοινωνικοποιημένης οικονομίας, διαθέτει έμπειρο, πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, ακόμα και υψηλής τεχνολογικής και επιστημονικής ειδίκευσης”, είπε και υπογράμμισε οτι το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει με τον λαό στην εξουσία.

“Αυτή η οικονομία και η εξουσία έχουν υπεροχή και στρατηγικό πλεονέκτημα με ό,τι έχεις ζήσει μέχρι σήμερα. Για αυτό και αποδεικνύεται τεκμηριωμένα ότι το ΚΚΕ θέλει και παραθέλει να κυβερνήσει με το λαό στην εξουσία, χωρίς όμως μονοπώλια και βιομήχανους πάνω από το κεφάλι του. Αλλιώς θα είναι μια από τα ίδια. Πλέον υπάρχει πείρα””, συμπλήρωσε ο Κ. Παπαδάκης.