Νεοχώρι Αλιάρτου: Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Κοινοποίηση στα Social Media

«Πόλεμος» δημοσιευμάτων έχει ξεσπάσει με αφορμή ρεπορτάζ  του http://permisospress.blogspot.gr/ για τις εικόνες εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Έγραψε το permissospress:

“Φάντασμα” το Νεοχώρι για τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

  Εγκαταλελειμμένο χωριό θυμίζει τα τελευταία χρόνια το Νεοχώρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.

Όχι, οι κάτοικοί του δεν το εγκατέλειψαν.
Αυτοί που το εγκατέλειψαν είναι οι «άρχοντες»
Και λέγοντας «άρχοντες» εννοούμε τη Δημοτική Αρχή και την Τ.Κ.Νεοχωρίου.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το Νεοχώρι είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση  από τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων  που εξακολουθεί να τους  αντιμετωπίζει σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Η εικόνα που συναντά κανείς όταν επισκεφτεί το χώρο του Δημοτικού Σχολείου, είναι απογοητευτική και προσβάλλει τον πολιτισμό μας,εκθέτοντας ταυτόχρονα και τη σημερινή δημοτική αρχή και τη Τοπική Κοινότητα.
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς απο τις εικόνες που αντικρύζεις,σπασμένα τζάμια,αποφάγια,σκουπίδια που  έμειναν απο τις τελευταίες εκλογές!!!Στο εσωτερικό του χωριού  τα πράγματα δεν είναι καλύτερα,σπασμένες λάμπες,τρύπες που ανοίχτηκαν απο τον δήμο και απλά σκεπάστηκαν καταστρέφοντας δρόμους που φτιάχτηκαν απο τον τεως Δήμο Θεσπιών.Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων έχει ξεχάσει παντελώς το Νεοχώρι,σε σχέση με τα άλλα διαμερίσματα,έχει να πέσει “μυστρί”εδώ και πέντε χρόνια,τη σφραγίδα του σαν Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων δεν την έχει βάλει ακόμη στο χωριό  και για να μη τους αδικούμε ότι δεν κάνουν έργο,έκοψαν…..  πριν λίγες μέρες τις συκιές απο το Μύλο!!! Να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά στο Δήμο μας οτι το Νεοχώρι ανήκει στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων, γιατι προφανώς το έχουν…ξεχάσει.
Οι καταστάσεις αυτές είναι πρωτόγνωρες για το Νεοχώρι!!!

Απάντησε η Τ.Κ. Νεοχωρίου:
Σε απάντηση των όσων αναφέρετε στην εν λόγω δημοσίευσή σας σχετικά με τα προβλήματα του χωριού μας, σας γνωρίζω τα ακόλουθα.
Ως Πρόεδρος της Τ.Κ Νεοχωρίου, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, προσπαθώ και εργάζομαι σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων,για την αντιμετώπιση υφιστάμενων προβλημάτων καθώς και για την προώθηση και υλοποίση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος για την βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του χωριού μας.
Στα πλαίσια αυτά εγάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις και σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και έλυσα το πρόβλημα του νερού, που επί χρόνια ταλαιπορούσε τους κατοίκους, με το γνωστό πρόβλημα της καθαρότητας, λόγω της άμμου που έβγαζε. Αυτό το θέμα ήταν για εμένα πάρα πολύ σοβαρό διότι ήταν ζήτημα υγείας των κατοίκων του χωριού μας.
Αναφορικά δε με τα υπόλοιπα θέματα  -και όχι μόνο- σας γνωρίζω ότι τα έχω προωθήσει στον Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, προκειμένου να ενεργήσει αρμοδίως για την αντιμετώπιση και υλοποίηση αυτών σύμφωνα με τον σχδιασμό και προγαμματισμό του Δήμου. Η προώθηση των θεμάτων του χωριού έχει γινει με τα σχετικά. [Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 Σχετ. 001/23-01-2015 και Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων Σχετ. 002/26-08-2015].
Κατόπιν αυτών δεν αποδέχομαι όσα μου καταλογίζετε [περί αδράνειας] και παρακαλώ στο μέλλον να είστε πιο προσεκτικός στον καταλογισμό των όποιων ευθυνών.
Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα προβλήματα του χωριού δεν είναι μόνο δύο σπαμένες λάμπες ή ένα σπασμένο τζάμι ή ένα σπασμένο καλάθι ή οι λακούβες, που έγιναναν για την αποκατάσταση προβλημάτων διαρροής νερού από τό δύκτυο ύδρευσης,αλλά πολλά περισσότερα.
Διότι αν είχαν λυθεί όλα τα θέματα των παραπάνω σχετικών και είχαμε μόνο τα προβλήματα που αναφέρετε στην δημοσίευσή σας, τότε θα ήμουν ένας πετυχημένος πρόεδρος.
Αλλά το αν είμαι ή όχι επιτυχημένος, αυτό θα το κρίνουν οι κάτοικοι του χωριού στό τέλος της θητείας μου.Σας ευχαριστώ πολύ
Ο Πρόεδρος
Τ.Κ Νεοχωρίου

 

Και ακολούθησε το http://permisospress.blogspot.gr/

Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Η φράση «μια εικόνα, χίλιες λέξεις» είναι λίγη για να περιγράψει κανείς την εγκατάλειψη του Νεοχωρίου,απο τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων.
Η θλίψη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συγκρίνει κανείς τις εικόνες με γειτονικά χωριά!!!Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν αναφερθήκαμε σε προθέσεις,ο Πρόεδρος της ΤΚ μπορεί να έχει τις καλύτερες, αλλά σε γεγονότα.

Γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνονται από τις εικόνες(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ) που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά και επαυξάνει ο κ. Πρόεδρος ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει χαρακτηριστικά στην απάντηση του στο σχετικό δημοσίευμα: “Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα προβλήματα του χωριού δεν είναι μόνο δύο σπασμένες λάμπες ή ένα σπασμένο τζάμι ή ένα σπασμένο καλάθι ή οι λακούβες, που έγιναν για την αποκατάσταση προβλημάτων διαρροής νερού από το δίκτυο ύδρευσης, αλλά πολλά περισσότερα“.
Έτσι λοιπόν το ποιος πρέπει να προσέχει θα το κρίνουν οι αναγνώστες και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι του Νεοχωρίου.
Σίγουρα τα προβλήματα του Νεοχωρίου δεν αρχίζουν και ούτε τελειώνουν σε μια λακούβα ή μια σπασμένη λάμπα. Θα μπορούσατε όμως αυτοβούλως να ενεργήσετε για την επίλυσή τους δείχνοντας το πόσο ενεργά ασχολείστε με το χωριό.

Κύριε Πρόεδρε,απο την απάντησή σας που λάβαμε  την 22.3.2016 σχηματίσαμε  την εντύπωση ότι θεωρείτε τον εαυτό σας ένα επιτυχημένο Πρόεδρο.
Λύσατε του θέμα του νερού όπως λέτε,δηλαδή μπορούμε να συμπεράνουμε  ότι δε θα έχουμε έλλειψη νερού όπως είχαμε το καλοκαίρι του 2015.
Να σας θυμήσουμε  κ.Πρόεδρε ότι στις 14-15 Αυγούστου ημέρα που γιορτάζει το χωριό μας, δεν είχαμε νερό και ο κόσμος πήγαινε στα γειτονικά  χωριά, σε συγγενείς και φίλους να κάνουν ένα μπάνιο.
Οσον αφορά τα επιχειρησιακά και τεχνικά προγράμματα θα…έχουν ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι του Δήμου.
Αφού δεν μπορείτε να κάνετε κάτι σημαντικό φροντίστε να διορθώσετε αυτά τα λίγα που δείχνουν οι φωτογραφίες.
Το αυστηρό ύφος της επιστολή σας, δείχνει ότι η δημοσίευση αυτής της αθλιότητας που επικρατεί στο Νεοχώρι,  σας θύμωσε,να μάθετε να δέχεστε την κριτική και να είστε βέβαιος ότι για ότι δήποτε καλό που κάνετε θα το επευφημήσουμε και θα το επικροτήσουμε.
Μην ξεχνάτε οι δημότες πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ για την καθαριότητα και το φωτισμό.
Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.

ΥΓ. Και για να σας διευκολύνουμε  κ.Πρόεδρε, το να κοπούν τα χορτάρια από την παιδική χαρά του σχολείου, που αντί να την χρησιμοποιούν τα “παιδάκια” του χωριού κάνουν τραμπάλα τα… ζουζούνια της φύσης δεν είναι ανάγκη να ενταχθεί το έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015-2019, ούτε να γίνουν… εξαγγελίες από την κυβέρνηση για το νέο… ΕΣΠΑ, μπορεί να γίνει και πιο εύκολα, αρκεί να υπάρχει διάθεση.