Την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας γιόρτασαν μαθητές της Θήβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος- Καθαριότητας-Πρασίνου & Ανακύκλωσης του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας, πραγματοποίησε, τη Δευτέρα στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας,δράση ευαισθητοποίησης για μαθητές δημοτικών σχολείων της Θήβας, που υλοποιούν περιβαλλοντικά προγράμματα  στο σχολείο τους.

Σκοπός της εν λόγω δράσης, που συντόνισε η γεωπόνος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ελένη Παπαθανασίου, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τον αναβαθμισμένο αυτό χώρο και κυρίως τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής.

Η δράση  περιλάμβανε ομιλίες, ξενάγηση στο χώρο, φύτευση σε ειδικά παρτέρια δεντρολίβανων ( δωρεά του Δασαρχείου Θήβας),  το παιχνίδι “κυνήγι του λουλουδιού” και κατασκευή πινακίδων με μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος όπως “Μην πετάτε Σκουπίδια”, “Σεβαστείτε το Περιβάλλον”, “Τα φυτά αξίζουν τη ζωή” κ.α., ενώ μαθητές είχαν κατασκευάσει και ταΐστρες για τα πουλάκια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου παραβρέθηκε στο Βιοκλιματικό Πάρκο και μίλησε στους μαθητές για το έργο, επισημαίνοντάς τους την αξία του για το περιβάλλον και τους δημότες και την ανάγκη προστασίας του.

xrysorroa 6Στη δράση συμμετείχαν τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο & 8ο δημοτικά σχολεία της Θήβας (με μία τάξη το καθένα).  Η δράση θα επαναληφθεί για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 9ο και 6ο, το αμέσως προσεχές διάστημα. Επίσης στην πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν οι δημοτικοί υπάλληλοι τμήματος Πρασίνου Ακριβού Βούλα και Γιώργος Τζουμανέκας.

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών προκειμένου να διοργανωθούν ομιλίες, παρουσιάσεις, δεντροφυτεύεις ή άλλες δράσεις που αφορούν το πράσινο είτε στο χώρο του σχολείου τους είτε σε οποιαδήποτε άλλο κοινόχρηστο χώρο ( τηλ. επικοινωνίας 2262350661).