Μπορεί ο υπουργός να γίνει πιο σαφής;

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης στην τοποθέτησή του στη Βουλή για τις ανακτήσεις του «πακέτου Χατζηγάκη», ανέφερε μεταξύ άλλων:
“Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει ειδική διαδικασία ανάκτησης, όπως πρόσφατα με το ν.4351/2015 θεσπίστηκε, βρίσκεται στη παρούσα φάση σε επεξεργασία και όταν ολοκληρωθεί θα έρθει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής .

Εκεί θα κληθούν να πάρουν θέση οι δυνάμεις που ευθύνονται γι αυτή την κατάσταση.
Αυτό που δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά ωστόσο είναι η αναφορά του σε πακέτα ανακτήσεων και δημοσιονομικών διορθώσεων, όπως επισημαίνει, ύψους 3 δις ευρώ.

Συγκεκριμένα:
“Γιατί τα πακέτα ανακτήσεων και δημοσιονομικών διορθώσεων, που φορτώθηκαν οι Έλληνες αγρότες και συνολικά η ελληνική κοινωνία είναι πολλά, ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση”.
Ο υπουργός αναφέρεται στο δημοσιονομικό κενό που γέννησαν διαχρονικά οι πολιτικές επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων και αποτυπώνεται τώρα μέσω των μνημονιακών μέτρων που βαρύνουν την ελληνική κοινωνία;
Αναφέρεται σε πρόστιμα και καταλογισμούς μετά από αποφάσεις συναδέλφων του υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων πολλά από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πληρωθεί;
Αναφέρεται στον εντοπισμό νέων πακέτων ανακτήσεων τα οποία δεν είναι γνωστά;
Προαναγγέλλει νέα μέτρα για την αναπλήρωση του δημοσιονομικού κενού των 3 δις;
Μπορεί ο υπουργός να γίνει πιο σαφής;

από http://aixmeas.gr/