Η παροιμία λέει, «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»…

Κοινοποίηση στα Social Media

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Περ. Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας υπέβαλε μήνυση κατά του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερ. Ελλάδας – Θεσσαλίας για «παράβαση καθήκοντος» μετά μάλιστα ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ( δηλ. την ψήφισε και ο Κος Σ. Νικόλαου).
Το θράσος τους πλέον ξεπερνά κάθε όριο, χωρίς καμιά διαπιστευτική πράξη νομιμότητας, με πλήθος εγκυκλίων ακυρωτικών αποφάσεων για την δραστηριότητα του προς τους Δήμους που συμμετέχουν στον εν λόγω Φορέα, με την διαπίστωση από το 5ο Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι πρόκειται περί ενός μη νόμιμα συσταθέντος Φορέα, την αναστολή λειτουργίας του και εκχώρηση για την σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδιασμού της Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) στην αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αυτός συνεχίζει να λειτουργεί και μάλιστα να λαμβάνει τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων και των πολιτών.
Ενώ πρόκειται περί ενός διαχρονικού σκανδάλου που συμβαίνει το τελευταίο εξάμηνο, με σοβαρή ευθύνη και συμμετοχή και της δικιάς μας Δημοτικής αρχής, έφτασαν στο σημείο να υποβάλουν και μήνυση κατά του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το μόνον όμως που θα καταφέρουν είναι να εισπράξουν και άλλη μια καταδικαστική απόφαση γι΄ αυτούς.
Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας στον κατήφορο αυτό της Δημοτικής αρχής, που έχει καταντήσει από Δήμαρχος να γίνει κλητήρας του Κου Σταυρογιάννη και των υπηρεσιακών παραγόντων του Φο.Δ.Σ.Α. και που θέλει να παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας σε όργανα που εμείς θα συμμετέχουμε με 5% και που θα αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς, με κίνδυνο η Θήβα να γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Περιφέρειας, καλεί την Δημοτική αρχή να αποχωρίσουμε εδώ και τώρα από Περ. Φο.Δ.Σ.Α. και να αναλάβει ο ίδιος ο Δήμος την διαχείριση και τον ΧΥΤΑ.
ΘΗΒΑ 15/3/2016