Κληρικός της Ι.M.Θηβών και Λεβαδείας ο νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου

Κοινοποίηση στα Social Media
Ο 53χρονος αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος – β΄γραμματέας, πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου έως σήμερα – εξελέγη νέος μητροπολίτης Καρπενησίου με 62 ψήφους.
Προηγήθηκε η κατάρτιση του τριπροσώπου κατά το οποίο εξελέγησαν οι Αρχιμανδρίτες Γεώργιος Ρέμπελος κληρικός της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με ψήφους 63, ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με ψήφους 34 και ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Ντούλιας της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας με ψήφους 15.
Ο Γεώργιος Ρέμπελος είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1988 έως το 1995 είχε εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας. Από το 2008 υπηρετεί στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών.
Ο Γεώργιος Ρέμπελος διαδέχεται τον μέχρι πρότινος μητροπολίτη Καρπενησίου Νικόλαου ο οποίος είχε παραιτηθεί προ ημερών.Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Φεβρουαρίου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση Νικόλαου και είχε εκφράσει την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.
Βιογραφικό του μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου
Ο μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Καστέλλα Ευβοίας. Το 1985 έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και το 1993 της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διετία 1985-1987 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Το 1988 διορίστηκε ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εργάστηκε σε δημοτικά σχολεία στην περιοχή της Χαλκίδας και παραιτήθηκε το 1995. Τον Σεπτέμβριο του 1994 χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του τότε μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας και νυν αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου, στον οποίο διακόνησε μέχρι και σήμερα, εξυπηρετώντας συγχρόνως την 114 Πτέρυγα Μάχης και άλλες ενορίες στο έργο της εξομολογήσεως και του κηρύγματος. Από το 2008 υπηρέτησε στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως γραμματέας Συνοδικών Επιτροπών, συνεργάτης του Αρχείου και από τον Οκτώβριο του 2014 ως β’ γραμματεύς-πρακτικογράφος.

Πηγή:romfea.gr