Γ. Καράμπελας: Το κράτος επιτέλους λειτουργεί και η κοινωνία είναι με την κυβέρνηση

Κοινοποίηση στα Social Media

karampelasΣε επίταξη προχώρησε η κυβέρνηση με αφορμή την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς καλώντας τους εργαζόμενους στο Μετρό και όσους έχουν λάβει φύλλα επιστράτευσης να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

«Είναι μια εξέλιξη που δεν είναι ευχάριστη. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται σύνεση και σωφροσύνη σε όλες μας τις αποφάσεις» επεσήμανε σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης και συμπλήρωσε: «Ωστόσο από την άλλη πλευρά υπήρξαν δικαστικές αποφάσεις που κήρυξαν την απεργία των εργαζομένων στο μετρό παράνομη και καταχρηστική. Ο νόμος που διέπει τον συνδικαλισμό είναι ξεκάθαρος και μιλάει για απολύσει συνδικαλιστών και απεργών όταν συνεχίσουν να απεργούν εφόσον η  απεργία έχει κηρυχτεί παράνομη».

Παρόλα αυτά όπως τόνισε ο κ. Καράμπελας «η κυβέρνηση και η διοίκηση του Μετρό δεν προχώρησε σε κάτι τέτοιο, όμως πρέπει να καταλάβουν και οι απεργοί ότι το Μετρό δεν τους ανήκει, ανήκει σε όλους τους έλληνες φορολογούμενους και προπαντός σε όσους μετακινιούνται για να πάνε στις δουλειές τους».

Ο βουλευτής όταν ζητήθηκε η προσωπική του άποψη αφού επεσήμανε ότι «τα δικαστήρια είναι αυτά που κρίνουν αν μια απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική» υπογράμμισε ότι η πολιτική του θέση και άποψη είναι ότι «επιτέλους βλέπουμε το κράτος να λειτουργεί» ενώ παράλληλα σημείωσε: «πρέπει να δείξουμε περισσότερη αποφασιστικότητα, βλέπουμε ότι η κοινωνία είναι με την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς σχετικά με τις κινητοποιήσεις που προετοιμάζουν οι αγρότες της χώρας αλλά και της Βοιωτίας και αν αυτές φοβίζουν την κυβέρνηση απάντησε: «Η κυβέρνηση δεν φοβάται κανέναν αν θα βγει να διαμαρτυρηθεί με δίκαια αιτήματα και η διαμαρτυρία να βρίσκεται στα πλαίσια τα οποία δεν τραυματίζουν και δεν εμποδίσουν τη ζωή όλων των ελλήνων. Δεν γνωρίζω τι κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει ή θα αποφασίσουν. Θα δούμε τη μορφή που θα λάβουν και στο θέμα θα τοποθετηθώ και εγώ και η κυβέρνηση».