Έκοψε στη Λιβαδειά την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο σύλλογος Ποντίων «Ο Ευκλείδης»

Κοινοποίηση στα Social Media

eyklidisΤην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο σύλλογος Ποντίων «Ο Ευκλείδης» παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, μελών και φίλων στην κατάμεστη αίθουσα του «Καφωδείου».

«Η προηγούμενη χρονιά έκλεισε έχοντας διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων. Ο απολογισμός μας είναι πλούσιος σε περιεχόμενο και ουσία. Αυτή είναι η πρώτη μας εκδήλωση για το 2013 και ήδη παρά την οικονομική κρίση σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το νέο έτος», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του «Ευκλείδη» Τριαντάφυλλος Υφαντίδης ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε όσους βρίσκονται στο πλευρό του συλλόγου και ευχήθηκε χρόνια πολλά.

«Έχουμε αισιοδοξία και όρεξη για πολύ δουλειά» συμπλήρωσε ο ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημαντικότερες στιγμές του συλλόγου για το 2012.

«Την περασμένη χρονιά ο σύλλογός μας ανέπτυξε αρκετές δράσεις στη Βοιωτία αλλά και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ήμασταν οι πρωτοχορευτές που άνοιξαν τις εκδηλώσεις στο πανελλήνιο φεστιβάλ ποντιακών χορών που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ. Όσο για τη συνέχεια την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσουμε στο ΣΕΦ στην Αθήνα καλεσμένοι από την Πανηπειρωτική ομοσπονδία ως τιμώμενος Ποντιακός Σύνδεσμος για να παρουσιάσουμε ποντιακούς χορούς και ποντιακή μουσική. Θα ακολουθήσουν τον Μάιο οι εκδηλώσεις για την γενοκτονία των ποντίων ενώ θα έχουμε συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις της περιοχής», είπε ο Τ. Υφαντίδης και κατέληξε: «Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της κρίσης ωστόσο οι συμπολίτες μας, επαγγελματίες και ιδιώτες, οι φίλοι του συλλόγου μας αποδεικνύουν καθημερινά με κάθε ευκαιρία την αγάπη τους προσφέροντας κάθε βοήθεια και σε συνδυασμό με τις συνδρομές των μελλών μας προχωράμε κάνοντας ότι καλύτερο μπορούμε.

Την οργάνωση είχε η Φ. Παναγιώτου ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η Ε. Υφαντίδου.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο δραστήριος σύλλογος της περιοχής πρόσφερε στους παραβρισκόμενους νοστιμότατα εδέσματα ενώ εντυπωσιακά ήταν και τα ημερολόγια του «Ευκλείδη» για το 2013.