Τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ καταγγέλουν οι γιατροί του νοσοκομείου Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Για “αναίτια επιβολή προστίμου σε παιδίατρο” του νοσοκομείου Λιβαδειάς από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου εξέδωσε καταγγελία – διαμαρτυρία η Τριμελής Επιτροπή των γιατρών που αποτελείται από τον Γεώργιο Παπαϊωάννου, Γεώργιο Ζελιλιδη και Κωνσταντίνο Πλιακοστάμο.

“Η τριμελής επιτροπή και οι ιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς καταγγέλλουμε την άδικη επιβολή ενός εκδικητικά τιμωρητικού προστίμου από τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. (προϊσταμένης υγειονομικής αρχής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) σε βάρος συναδέλφου παιδιάτρου η όποια πανθομολογουμένως χαρακτηρίζεται από υψηλή επιστημονική κατάρτιση καθώς και αφοσίωση στον εργασιακό της ρόλο”, επισημαίνουν οι γιατροί.
Και συμπληρώνουν: “Συγκεκριμένα το παιδιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς αδυνατεί να καλύψει πλήρως το μήνα με εφημερίες αφήνοντας μέρες κενές παρ’ ότι οι συνάδελφοι διενεργούν τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό. Η 5η ΥΠΕ ενώ το γνωρίζει μεγαλώνει τα κενά αυτά αποσπώντας ιατρούς από τη Λιβαδειά για εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας”.
Όπως αναφέρουν η παιδίατρος “έλαβε απλή ειδοποίηση κατόπιν του προγραμματισμού των εφημεριών της στη Λιβαδειά κι επειδή δεν κατάφερε ν’ ανταποκριθεί, χωρίς σύγκλειση κανενός οργάνου ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ με λογική “αποφασίζομεν και διατάζομεν” τής επέβαλε εξοντωτικό χρηματικό πρόστιμο που παίρνει επιπλέον διαστάσεις εν μέσω οικονομικής κρίσης”.
Καταλήγοντας οι γιατροί καλούν τον κ. Αντωνίου “ν’ ακυρώσει άμεσα το άδικο πρόστιμο και να βρει άλλο τρόπο να καλύπτει τα κενά εφημέρευσης στο νοσοκομείο Λαμίας χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς” και “να μη βουλώνει τρύπες ανοίγοντας τρύπες αλλού”.
Καλούν επίσης το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες διορισμού ιατρών στα όποια κενά στο σύνολο της 5ης Υ.ΠΕ διότι “κάθε άλλη λύση θεωρείται εμβαλωματική κι επιτείνει απλώς τ’ αδιέξοδα”.