ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! 2ος γύρος κινητοποιήσεων…συνεχίζουν απτόητοι οι αγρότες …

Κοινοποίηση στα Social Media

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες έγινε.

Ο Αλέξης Τσίπρας “εγκλώβισε” τους αγρότες πολύ νωρίς, καθώς σήκωσε την ενδεδειγμένη στιγμή (για την κυβέρνηση) το γάντι που του πέταξαν μέσω του αιτήματος “για διάλογο μόνο με τον πρωθυπουργό”.

Οι αγρότες αναγκάστηκαν σε “υποχώρηση” τακτικής, εγκατέλειψαν την κόκκινη γραμμή της απόσυρσης του ασφαλιστικού και του φορολογικού για την έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση και μέσω νέων αιτημάτων ως αντιπρόταση κάθισαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Η νέα διορθωμένη πρόταση της κυβέρνησης στη βάση του σχεδίου Κατρούγκαλου παρουσιάστηκε σε ότι αφορά στο ασφαλιστικό και ούτε λόγος για το φορολογικό.

Το κλίμα στη συνάντηση ήταν θετικό και η συζήτηση εποικοδομητική ωστόσο δεν υπήρξε ταύτιση ή συμφωνία που θα έκλεινε τον μεγάλο κύκλο των κινητοποιήσεων που άνοιξε πριν από ένα μήνα περίπου.

Το Μαξίμου, ποντάροντας στην κόπωση των αγροτών αλλά και στις ελάχιστες δυνατότητες (που και αυτές εξαντλήθηκαν μέσω της νέας πρότασης όπως υποστηρίζει) που δίνονται από το ασφυκτικό πλαίσιο των απαιτήσεων που θέτει η νέα συμφωνία (η οποία υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι και ψηφίστηκε από το σύνολο των πολιτικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του κοινοβουλίου) διέβλεπε πως ο διάλογος θα οδηγούσε σε αποκλιμάκωση τις κινητοποιήσεις και την κυβέρνηση ενισχυμένη καθώς θα έκλεινε επιτυχώς ένα μεγάλο μέτωπο που την πίεζε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Διαψεύστηκε.

Οι γενικές συνελεύσεις των μπλόκων σε όλη τη χώρα αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ασθμαίνοντας και φανερά εκνευρισμένος ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης σε νεότερη τηλεοπτική του συνέντευξη διερωτάται γιατί οι αγρότες επιμένουν αφού η νέα πρόταση ευνοεί του κατά κύριο επάγγελμα. Ταυτόχρονα δείχνει στους αγρότες οτι προχωρά και σε νέες εξαγγελίες καθώς έδωσε σχετικές εξηγήσεις (που δεν έδωσε στη συνάντηση στο Μαξίμου) για το αφορολόγητο και πως αυτό χτίζεται από τα 9500 ευρώ στα 12.000 ευρώ (δεν φορολογούνται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις).

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ από το σταρ Κεντρικής Ελλάδας:


από LAMIASTARGR

Το μεσημέρι και τη στιγμή που το σύνολο των διαμαρτυρόμενων αγροτών οργανώνει το νέο γύρο των δυναμικών κινητοποιήσεών τους, με παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς εφετών σε όλη την επικράτεια καλούνται να ασκήσουν ποινικές διώξεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και με τη συνδρομή των κατά τόπους αστυνομικών δυνάμεων να ανοίξουν τους δρόμους.

Νωρίτερα, και στη συγκεκριμένη νέα εμφάνιση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης ο κος Αποστόλου διαβεβαίωνε οτι εικόνες με αστυνομία και ΜΑΤ δεν θα δούμε.
Παρακολουθήστε τη συνέντευξή του και ιδιαίτερα στο 11.30:

Οι αγρότες απτόητοι όπως ενημερώνουν συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Τα μπλόκα της Στερεάς συνεδριάζουν εκ νέου αύριο το απόγευμα προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

του Νάσου Γεωργίου