Να περάσει επ΄ αόριστο στην ιδιοκτησία του η περιοχής της Κρύας ζητά ο Δήμος Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Την υποβολή αιτήματος στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για την επ΄ αόριστο παραχώρηση χρήσης προς το Δήμο Λεβαδέων έκτασης συνολικής επιφάνειας 3064,88 τ.μ.  και των εντός της έκτασης αυτών κτισμάτων στην περιοχή της Κρύας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο (απουσίαζε η Δήμαρχος λόγω άλλων υποχρεώσεων) με την αντιπολίτευση όμως να αποχωρεί διαφωνώντας κυρίως με το κατεπείγον του θέματος.

Ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία του αιτήματος από τον Δήμο προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου προκειμένου άμεσα λόγω στενών χρονικών ορίων να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση για χρηματοδότηση έργων στην περιοχή από το ΣΕΣ και γι΄ αυτό ζήτησε την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας χαρακτηριστικά: “Η απόφαση πρέπει να είναι ομόφωνη και δε νομίζω σε αυτό να διαφωνεί κανείς¨.

Η αντιπολίτευση ωστόσο είχε διαφορετική άποψη κυρίως όχι επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας κάνοντας λόγω για καθυστέρηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής

“Διαφωνούμε με την διαδικασία, σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση και ήρθατε τώρα τελευταία στιγμή στο Δ.Σ., εμείς δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την μεθόδευση ωστόσο θα σας διευκολύνουμε για το ζήτημα του αιτήματος και θα αποχωρήσουμε από την ψηφοφορία για να είναι η απόφαση ομόφωνη”, τόνισε από την μείζον μειοψηφία το Κώστας Σωτηρόπουλος ο οποίος επικαλέστηκε την εμπειρία του από το παρελθόν και τόνισε παράλληλα οτι η διαδικασία της παραχώρησης είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και χρονοβόρα και κατά συνέπεια είναι δύσκολο να υπάρξει θετική εξέλιξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

“Νομιμοποιούμε με την παρουσία μας το Δημοτικό Συμβούλιο και την απόφαση που θα ληφθεί στην οποία όμως εμείς δεν θα συμμετάσχουμε γιατί θα αποχωρήσουμε”, επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νώντας Κοτσικώνας και πρόσθεσε: “Πρέπει όμως να στηλιτεύσουμε αυτήν την καθυστέρηση που σημειώθηκε από την δημοτική αρχή και πιθανότατα να αποδειχτεί εγκληματική για το Δήμο διότι θεωρούμε ότι τελικά είναι πολύ δύσκολο γίνει η παραχώρηση υπό αυτές τις συνθήκες”.

Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Ζιώγας ο οποίος διαφώνησε όχι μόνο στη διαδικασία αλλά και επί της ουσίας για τα σχέδια παρεμβάσεων για την αξιοποίηση από την Δήμο εγκαταστάσεων βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

“Δεν θα σας αφήσουμε ξέφραγο αμπέλι, θα αγωνιστούμε για ό,τι το καλύτερο μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο αλλά η κοροϊδία έχει φτάσει στα όρια της όλα γίνονται στο παρά πέντε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ζιώγας ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε οτι “δεν είναι δυνατόν να ξοδευτούν 500.000 στην Κρύα για να γίνει μουσείο η Νεροτριβή” και ξεκαθάρισε οτι ο ίδιος θα κάνει οτι είναι δυνατόν για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν πρόκειται να το δεχτώ και δηλώνω δημόσια ότι θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια και ένσταση που μπορώ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να μην ενταχθεί αυτό το έργο”.

Τέλος την στάση του Γ. Ζιώγα κατήγγειλε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς Ελίζα Γεωργαντά λέγοντας μεταξύ άλλων: “Κάποιοι αποχωρούν από την σημερινή συνεδρίαση για το τυπικό του θέματος και κάποιοι επί της ουσίας. η τοποθέτηση του κ Ζιώγα οτι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υλοποιηθεί η πρόταση για μετατροπή της Νεροτριβής σε μουσείο πολιτισμού την καταγγέλλω στο σύνολο του Δ.Σ. αλλά αυτό θέλω να προβληματίσει και την αντιπολίτευση για την στάση της”.