Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων

Κοινοποίηση στα Social Media

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της ομάδας, ενώ εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και Αττικής 

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών 

  

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και Αττικής.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων (4) συνολικά μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36, 26, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, καθώς και τον τρόπο δράσης (modus operandi), διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 18-06 έως και 03-09-2014, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η αφαίρεση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με διαφορετική και εναλλασσόμενη, κατά περίπτωση, σύνθεση, διέπραξαν τις ακόλουθες κλοπές, οι οποίες αφορούν ιδίας μάρκας οχημάτων:

  • Την 18-06-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 70χρονης ημεδαπής, στις Ερυθρές Αττικής.
  • Την 01-07-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, στα Λεύκτρα Βοιωτίας.
  • Την 02-07-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 59χρονου ημεδαπού, επίσης στα Λεύκτρα Βοιωτίας.
  • Την 07/08-08-2014, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας. Το ανωτέρω όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.