Ψηφίσματα του Δήμου Λεβαδέων για το Νοσοκομείο και για τους Αγρότες

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα – υπόμνημα σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς:

“Κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια η κατάργηση της πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, οι συνταξιοδοτήσεις, ο περιορισμός της προμήθειας αναλώσιμων και ιατρικού εξοπλισμού έχουν ως αποτέλεσμα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Βοιωτίας να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα λειτουργίας.

Το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, υποβαθμίζεται συνεχώς, με αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις υγειονομικές ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού της Λιβαδειάς, των γειτονικών δήμων και μέρος  των Περιφερειακών ενοτήτων της Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Είναι απαράδεκτο κλινικές να κλείνουν καθημερινά να μην εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα.  Επίσης, οι ασθενείς να γίνονται “μπαλάκι” μεταξύ των Νοσοκομείων Λιβαδειάς, Θηβών, Λαμίας και Χαλκίδας ανάλογα με την εφημερία και φυσικά εάν υπάρχει ειδικός γιατρός.

Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος της μεταφοράς του ασθενούς και το άγχος και τα έξοδα των συγγενών μπορούν να εκλείψουν μόνον όταν το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς λειτουργήσει σαν ένα πραγματικό νοσοκομείο, όπως σχεδιάστηκε άλλωστε και παραδόθηκε προς χρήση.

Ζητάμε:

  • Διατήρηση όλων των δομών των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού
  • Αύξηση των προϋπολογισμών σε όλες τις δομές υγείας του Νομού
  • Αλλαγή του καθεστώτος εργασίας των επικουρικών γιατρών και άμεση προκήρυξη μόνιμων και επικουρικών θέσεων για την κάλυψη των κενών
  • Άμεση πρόσληψη φαρμακοποιού
  • Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ
  • Με τους νέους Οργανισμούς των Κέντρων Υγείας να μην καταργηθούν οργανικές θέσεις ιατρικού και διοικητικού προσωπικού. Άμεση κάλυψη των κενών μη κατάργηση θέσεων
  • Οι νέοι οργανισμοί των Νοσοκομείων να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας τους
  • Οι προσλήψεις να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής με τις ιδιαιτερότητες της (Αλουμίνιον της Ελλάδας, ΛΑΡΚΟ, όμοροι Δήμου Φθιώτιδας και Φωκίδας που εξυπηρετούνται από το Γ.Ν. Λιβαδειάς)
  • Ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων και ανέργων στις υπηρεσίες υγείας

Κύριε Υπουργέ,

σας καλούμε να ανταποκριθείτε στα δίκαια αιτήματα των πολιτών της Λιβαδειάς και ολόκληρης της Βοιωτίας.”

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

“Οι αγρότες, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές.  Παράλληλα, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας και όλης της χώρας ενάντια στις νέες επιβαρύνσεις.

Δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από καταιγισμό μέτρων και αποφάσεων, η εφαρμογή των οποίων θα αναγκάσει τον ήδη δοκιμαζόμενο αγρότη να εγκαταλείψει τη γη του.  Ιδιαίτερα, τώρα που πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν, και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μια ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να στηρίζει με κάθε τρόπο.”