Παραιτήθηκε από Δ.Σ. ο Α. Καρκάνας λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχει ως Διευθυντής Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων υπέβαλλε ο Αλέκος Καρκάνας επικεφαλής της παράταξης “Αξιοκρατία” κυρίως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, μετά την ανάληψη της θέσης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας ενώ την θέση του στο Δ.Σ. καταλαμβάνει ο Θεόδωρος Θεοδώρου.

“Από την τοποθέτηση μου στη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, προκύπτουν επιπρόσθετες ευθύνες απέναντι στους 6.600 μαθητές, τους γονείς τους, τους περίπου 1.000 εκπαιδευτικούς και τα 54 Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας”, αναφέρει στην επιστολή παραίτηση του από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου πρός την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ελίζα Γεωργαντά.

Και προσθέτει: “Εκτός από υποχρέωση μου, είναι και τιμή είναι και χαρά μου να ασχοληθώ ακόμη πιο εντατικά με την εκπαίδευση  στο νομό μας, μήπως και καταφέρω να προσθέσω ένα λιθαράκι -μακάρι ακρογωνιαίο-στο χτίσιμο της γνώσης των παιδιών μας. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από τη διοίκηση, δεν πρέπει να λείψω από εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών και καθηγητών, πρωινών ή εσπερινών σχολείων, γεγονός που περιορίζει δραστικά το χρόνο μου”.

Παράλληλα ο κ. Καρκάνας θεωρεί πως η θέση που κατέχει δεν του επιτρέπει να συνεχίσει ως επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πιστεύει πως “η θέση διοίκησης είναι ασυμβίβαστη με το ρόλο του αιρετού στο Δήμο Λεβαδέων, υπό την έννοια και μόνο πως δε δύναμαι να μετέχω σε επιτροπές, ούτε να αντιπαρατίθεμαι πολιτικά με κίνδυνο να εκτίθεμαι στον πληθυσμό, που με αφορά και που πρέπει να με βλέπει υπεράνω κομμάτων και παρατάξεων, χωρίς αυτό βεβαίως να υποτιμά τα κόμματα και τις παρατάξεις”.

Εξ΄ άλλου, από τον ρόλο που πλέον έχει όπως επισημαίνει επιβάλλεται να συνεργάζεται αγαστά με όλους του Δήμους της Βοιωτίας και σε καμία περίπτωση να αντιπολιτεύεται.

“Επιπλέον, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα άφηνε υπόνοιες, πως από τη θέση αυτή μπορώ να ασκώ προσωπική πολιτική για μελλοντικές διεκδικήσεις αιρετών θέσεων, εφόσον πάντα υπερασπιζόμουν την άποψη του διαχωρισμού του κράτους από το κόμμα, που δυστυχώς ακόμη δεν έχει συμβεί. Επειδή ακριβώς το πιστεύω , γι αυτό και το εφαρμόζω” καταλήγει στην επιστολή παραίτησης του στέλλοντας παράλληλα το μήνυμα που στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες περιπτώσεις και δηλώνω την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων.

Ο νέος Δ.Σ. Θ. Θεοδώρου ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, η οποία τον συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του.