Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο στο κατάστημα κράτησης γυναικών στον Ελεώνα Θηβών

Κοινοποίηση στα Social Media

Το πολυετές αίτημα για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θηβών γίνεται δεκτό μετά από σχετική πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Χρήστου Δημητρίου και απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργεί ήδη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, του οποίου την ευεργετική λειτουργία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον περασμένο Νοέμβριο ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τέθηκε από κρατούμενες μαθήτριες, προσωπικό και εκπαιδευτικούς εθελοντές το αίτημα για ίδρυση Μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου και αναλύθηκαν τα προφανή και εντυπωσιακά οφέλη από την εκπαίδευση των κρατουμένων.

Με τον αναλφαβητισμό να αποτελεί πραγματικότητα για αρκετές κρατούμενες, η απόφαση για ίδρυση της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας έρχεται προς επίρρωση της βασικής πολιτικής στόχευσης της κυβέρνησης για αναβάθμιση του σωφρονιστικού συστήματος και προς όφελος τόσο των ίδιων των κρατουμένων όσο και της κοινωνίας συνολικά.