ΠΑΣΟΚ πρός Φ. Παπαθωμά: Ο εμβολιασμός των προβάτων δεν είναι αναπτυξιακό έργο

Κοινοποίηση στα Social Media

pasok2Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά λαμβάνοντας αφορμή από την πρόσφατη παρουσίαση του απολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για απολογισμό της Π.Ε. Β. χωρίς έργο και ουσία.

provato

Δεν είναι έργο ο εμβολιασμός των προβάτων, λέει το ΠΑΣΟΚ στην σκληρή ανακοίνωσή του.

Αναφέρει μεταξύ άλλων: “Έκπληξη μας δημιούργησε η έκθεση του απολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που έδωσε στη δημοσιότητα η κ. Αντιπεριφερειάρχης  Παπαθωμά Φανή,  παρουσιάζοντας μέσα σε δέκα σελίδες, ως δήθεν έργο της Περιφερειακής Αρχής,  τις υπηρεσιακές αρμοδιότητες και την καθημερινή υπηρεσιακή  δουλειά κάθε υπαλλήλου. Δεν είναι έργο της ηγεσίας της Περιφέρειας  το πόσες άδειες δόθηκαν, πόσα αιγοπρόβατα εμβολιάστηκαν, πόσες πληρωμές έγιναν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εργασίας των υπαλλήλων της, που όλα τα χρόνια, παρά τις όποιες δυσκολίες  αντιμετώπισαν, το έφεραν εις πέρας”,

Και συνεχίζει: “Πάντα κάθε Νομαρχιακή και Περιφερειακή Αρχή,  αντιμετώπιζε τις καταστροφές λόγων καιρικών συνθηκών, έστελνε βοήθεια σε γειτονικούς νομούς, πάντα γινόντουσαν υγειονομικοί έλεγχοι , πάντα προχωρούσαν τα κονδύλια για σχέδια βελτίωσης και για νέους αγρότες από τις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων , πάντα εκδίδονταν άδειες αυτοκινήτων και οχημάτων , θέματα τα οποία παρουσιάζονται τώρα,  με καθαρά  επικοινωνιακά τερτίπια, στον απολογισμό, ως έργα”.

Τονίζει ακόμα πως η προμήθεια και η μεταφορά αλατιού δεν είναι μεγάλο έργο όπως επιχειρεί η κ. Παπαθωμά να το παρουσιάσει και προσθέτει οτι η Αντιπεριφερειάρχης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι “επί δεκαετίες για αντιμετώπιση του παγετού και των χιονιών, η νομαρχία ή η  περιφέρεια κάθε χρόνο αγοράζει αλάτι” αλλά και οτι η διανομή τροφίμων γίνεται κάθε χρόνο όπως άλλωστε και η μεταφορά των μαθητών με πληρωμή “ανάλογα με την κατανομή της κεντρικής κυβέρνησης”.

Ακολούθως επικεντρώνει στην άρδευση της Κωπαΐδας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Επιτέλους ας σταματήσει η καραμέλα και η εκμετάλλευση, με το θέμα της  Κωπαΐδας! Για δεκαετίες η Κωπαΐδα ποτιζόταν παρά τα δεκάδες προβλήματα” και συμπληρώνει: “Δήλωσε ότι χρηματοδότησε για ΔΕΗ και έργα 1.250.000 ευρώ. Όμως, ούτε μία κουβέντα δεν αναφέρεται για το πώς εκτελέστηκαν τα έργα φέτος στη Κωπαΐδα . Ποιά συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν, πως ονομάστηκαν, αν έγιναν δημοπρασίες-διαγωνισμοί ή μήπως όλα με απευθείας ανάθεση; Επίσης ούτε κουβέντα για το πόσα θα εισπραχθούν από τα αρδευτικά τέλη, εάν για παράδειγμα  το πόσο υπερβεί το 1.800.000 ευρώ, θα έχει κέρδος ή ζημιά;”.

Σχετικά με το περιβάλλον ασκεί δριμεία  κριτική επισημαίνοντας οτι δεν γίνεται καμία αναφορά “σε συγκεκριμένους ελέγχους για το περιβάλλον, ούτε για συγκεκριμένα πρόστιμα και σε ποιες βιομηχανίες επιβλήθηκαν στην περιοχή του Ασωπού, ούτε για τα ποσά που εισπράχθηκαν, ενώ το εύκολο όμως ήταν να επιβληθεί πρόστιμο σε Δήμο”.

Επίσης αφήνει να εννοηθεί πως “όλα τα έργα και δράσεις που αναφέρονται στον προϋπολογισμό  είναι συνεχόμενα έργα από τη προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση”.

Καταλήγοντας το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως “Αποδεικνύεται ξεκάθαρα, η ανυπαρξία   οράματος και σχέσης με τα πραγματικά προβλήματά των πολιτών. Αποδεικνύεται η   επίπλαστη επαφή της Περιφέρειας με τους πολίτες, καθαρά για λόγους επικοινωνιακούς , δημοσίων σχέσεων και φωτοτηλεοπτικής προβολής. Η αντιγραφή ή   επανάληψη,   ιδεών, απόψεων και προτάσεων άλλων φορέων, βαφτίζεται  «για   πρώτη   φορά»   και   για   αυτή  την έκφραση, διενεργούν και δημοσκόπηση” και καλεί την ΠΕΒ να ανατρέξει “στην ανάγνωση για το ρόλο του Καλλικράτη και τις δυνατότητες επίλυσης καθημερινών αλλά και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, ώστε να καλύψετε τα πολλά κενά λόγια,  με πραγματικά έργα υποδομών και ανάπτυξης”.