ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Φεύγουν οι αγρότες από την Αθήνα . Επιστρέφουν στα μπλόκα.

Κοινοποίηση στα Social Media

Αποχωρούν σταδιακά οι αγρότες από την Αθήνα μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ.

Και το απογευματινό συλλαλητήριο;stala2

Μαθαίνουμε επίσης από την πλευρά της Αστυνομίας οτι  δόθηκαν στην κυκλοφορία, οι οδοί Σταδίου και Πειραιώς, και σε λίγη ώρα θα δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Και η τριήμερη τουλάχιστον “στρατοπέδευση” των αγροτών στο Σύνταγμα;

Μάλλον ματαιώθηκε καθώς οι αγρότες (ευτυχώς γι αυτούς) γυρίζουν στα μπλόκα τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Αυτό διεμήνυσε και το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας, μιλώντας πριν από λίγο στο μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και στα μπλόκα θα αποφασίσουμε πώς θα γίνει αυτό, με ποιές μορφές, είπε χαρακτηριστικά. mpoutasTHESSALIA

Με ποιες μορφές δηλαδή;

Μπορεί αυτό να σημαίνει σταδιακή απομάκρυνση των δυνάμεων των τρακτέρ από τις Εθνικές οδούς και επιστροφή σε άλλες μορφές αγώνα που μπορούν να ανατρέψουν την σε βάρος των αγροτών πρόταση του ασφαλιστικού;

Κι αν υπάρχουν τέτοιες μορφές αγώνα γιατί δεν επιλέχθηκαν πρωτύτερα για να διαλύσουν τα σύννεφα αντίστασης της κυβέρνησης, αν φυσικά έχει άδικο, όπως φωνάζουν από τους δρόμους εδώ και τέσσερις εβδομάδες οι αγρότες .

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιτυχία του εγχειρήματος της καθόδου στην Αθήνα και το αγροτικό πρόβλημα να το επικοινωνήσουν οι ίδιοι οι αγρότες στο κέντρο λήψης των αποφάσεων ωστόσο δεν υπήρξαν τα αναμενόμενα, απτά αποτελέσματα για τους αγρότες που να σηματοδοτήσουν τη λήξη του συλλαλητηρίου και της πολιορκίας της κυβέρνησης.

Επί τοις ουσίας απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στο καυτό θέμα του ασφαλιστικού και του φορολογικού δεν δόθηκαν.

Ούτε καν οι διορθωτικές κινήσεις που δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν ανακοινώθηκαν για να λειανθούν οι αντιδράσεις που συνεχίζουν να είναι σθεναρές από την πλευρά των αγροτών.taiprasYPORGIKO

Εκτός αν υπήρξαν άλλου τύπου συμφωνίες τις οποίες σίγουρα δεν γνώριζαν οι αγρότες που διαδήλωσαν με πόνο ψυχής γι αυτά που έρχονται.

Εκπρόσωποι μπλόκων από την Ελλάδα, επιστρέφουν στις γενικές τους συνελεύσεις στα σημεία συγκέντρωσης των τρακτέρ προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Ζητούμενο για τους αγρότες και για την κυβέρνηση (και συγκεκριμένα τον πρωθυπουργό) παραμένει ο διάλογος με όρους και προυποθέσεις που δεν θα θίγουν καμία από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Δεν συμφέρει και δεν βολεύει την Ελληνική κυβέρνηση να είναι τα τρακτέρ στα μπλόκα, στις Εθνικές οδούς, στους παραδρόμους, στο Σύνταγμα, στις εφορίες, στις τράπεζες ή στις πλατείες των πόλεων και εικόνες “πολέμου” να φιγουράρουν στα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλοντας την “αδυναμία” της κυβέρνησης να διαχειριστεί εσωτερικά ζητήματα όπως δεν συμφέρει και τους αγρότες μένουν στο δρόμο, μακριά από την καλλιέργεια και να επιτρέπουν μία πρόταση, σχέδιο ή όπως αλλιώς αναφέρεται, να θίγει τα συμφέροντά τους και να μην συμμετέχουν στο διάλογο για την ανατροπής της.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών,  αναμένουν το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την έναρξη διαλόγου στη βάση των προτάσεων που από κοινού έχουν θέσει με τους αγρότες των Μικροθηβών.MPLOKOtempi

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες σε νέα γενική συνέλευση των 68 μπλόκων.

Το μπλόκο του Κάστρου συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής στις 6.00.

του Νάσου Γεωργίου

.