Μόνο τα Θεσσαλικά τρακτέρ στο Σύνταγμα και για δύο ώρες (βίντεο – φώτο)

Κοινοποίηση στα Social Media

Συμβολική η παρουσία των τρακτέρ στην Αθήνα και μόνο για τα αγροτικά μηχανήματα που τα ξημερώματα ξεκίνησαν από το μπλόκο της Νίκαιας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας κατάφερε τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να πάρει την άδεια εισόδου των τρακτέρ στο Σύνταγμα, σε μία συμβολική κίνηση στο πλαίσιο του μεγάλου αγροτικού συλλαλητηρίου.

Η διαπραγμάτευση σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περιλαμβάνει την παρουσία των τρακτέρ στους δρόμους της Αθήνας από τις  16.00-18.00, με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.

Δυσαρέσκεια έχουν εκφράσει (κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους), μπλόκα μέσω εκπροσώπων τους για τη γενικότερη τακτική Μπούτα έναντι αυτής της διαμαρτυρίας διατηρώντας επιφυλάξεις για τα αποτελέσματά της καθώς οι περισσότεροι αγρότες της χώρας μένουν ανυποχώρητοι στο αίτημά τους για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού για την έναρξη του διαλόγου.

Νωρίτερα οι αγρότες και η πομπή των  τρακτέρ που κατεβαίνουν στην Αθήνα πέρασαν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό, από τα μπλόκα της Στερεάς.

Στη Βοιωτία σύσσωμοι στο συλλαλητήριο συμμετέχουν οι αγρότες του Κάστρου ενώ στο 90ο χλμ θα παραμείνουν οι συνάδελφοί τους στη Θήβα. Το παρών θα δώσει στο Σύνταγμα και το μπλόκο του παλιού Λεβέντη.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφία από το σταρ κεντρικής Ελλάδας:

kathodos

 


 LAMIASTARGR