Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στην Αθήνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν λίγο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία από την Κρήτη, επιχείρησαν να περάσουν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ για να φτάσουν στην είσοδο του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των αγροτών προκειμένου να του απομακρύνουν

Πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχουν ελαφρά τραυματίες και οτι έχουν γίνει προσαγωγές.

Οι αγρότες αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα όπου θα συναντηθούν και με τους αγρότες από περίπου 70 μπλόκα απ΄ όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους αγρότες στο μπλόκο του Κάστρου “ο Αλέξης Τσίπρας, οδηγεί την κόντρα που έχει ανοίξει το ασφαλιστικό και το φορολογικό στα άκρα”, αφού δεν δέχεται τον διάλογο από μηδενική βάση.

“Δεν καλυφθήκαμε από τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας, ακούσαμε μια δημιουργική ασάφεια και τίποτα παραπάνω”, είπαν οι αγρότες από το Κάστρο και πρόσθεσαν: “κρίνοντας από την μέχρι τώρα αδιαλλαξία της κυβέρνησης ήταν αναμενόμενο,  αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός απέχουν πολύ από αυτά που προτείνουμε εμείς αλλά και από αυτά που ο ίδιος έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση και ζήταγε την ψήφο μας, δεν μας μένει τιποτ΄ άλλο από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας”.

Στην παρούσα φάση τόσο οι αγρότες όσο και ο κ. Τσίπρας δίνουν μεγάλη σημασία στην σημερινή συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα

Σε οτι αφορά την Βοιωτία οι αγρότες που έχουν “στρατοπεδεύσει” στο Κάστρο συμμετέχουν στην “κάθοδο” στην Αθήνα διατηρώντας παράλληλα το μπλόκο ενώ από το μπλόκο της Θήβας στο 90χμλ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας που και αυτό θα διατηρηθεί, στο συλλαλητήριο συμμετάσχει όποιος επιθυμεί.

Παράλληλα οι αγρότες απαντώντας στον κ. Τσίπρα που έκανε λόγο για πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις που επιδιώκουν για άλλους λόγους να εκμεταλλευτούν την αγωνία των αγροτών τόνισαν οτι στον δρόμο τους έβγαλαν “τα προβλήματα και τα μέτρα της κυβέρνησης που τους οδηγούν σε αφανισμό όπως και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της και γι΄ αυτό το παρών στον αγώνα δίνει όλος ο ελληνικός λαός”.