ΣΟΚ για τους δημάρχους του ΦΟΔΣΑ, χάνουν την αρμοδιότητα για τον ΠΕΣΔΑ, μεταφέρεται στην Περιφέρεια Στερεάς, δικαίωση Γ. Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Απόφαση κόλαφος για τους δημάρχους του ΦΟΔΣΑ εκδόθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Η απόφαση όπως την παρουσιάζει η εφημερίδα “ΗΜΕΡΑ” της Λαμίας δεν αναγνωρίζει τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ που έχει έδρα στη Θήβα και ξαναβάζει τα θέματα πάνω στο τραπέζι καθιστώντας πλέον υπεύθυνη την Περιφέρεια για την εκπόνηση και υλοποίηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης των αποβλήτων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση βάζει τα πράγματα στη θέση τους προσδιορίζοντας με σαφήνεια το περιεχόμενο αλλά και την πολιτική θέτοντας πλέον νέους όρους.

Στην απόφαση που υπέγραψε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Τσέλιγκας αναφέρεται ότι ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δεν λειτουργεί, δεν δέχεται δηλαδή την σύσταση του συγκεκριμένου φορέα και επανέρχεται στην απόφαση συγκρότησης του περιφερειακού συνδυασμού από το Μάιο του 2012 και το σχεδιασμό που τότε υπήρχε.

“Διαπιστώνουμε ότι ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας δεν λειτουργεί και συνεπώς η αρμοδιότητα εκπόνησης και υλοποίησης του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων για τη Στερεά Ελλάδα ανήκει στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην περ. Β της παραγράφου 2 του άρθρου 35 του νόμου 4042 του 2012”, αναφέρει συγκεκριμένα η απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή παράλληλα δικαιώνει την επιλογή του Δήμου Λεβαδέων και της Δημάρχου Γιώτας Πούλου που δεν εντάθηκε στον υπό αμφισβήτηση από τότε ΦΟΔΣΑ αλλά επέλεξε να προχωρήσει σε διαχείριση των απορριμμάτων με όμορους Δήμους.

Περισσότερα εδώ: ΗΜΕΡΑ 

fod1 fod2