Όχι Τσίπρα στους αγρότες. Στα άκρα οδηγεί την κόντρα η κυβέρνηση

Κοινοποίηση στα Social Media

Γράμμα κενό για τους χιλιάδες αγρότες που βρίσκονται για 4η εβδομάδα στα μπλόκα της οργής, η ομιλία του πρωθυπουργού στην έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.ypourgiko

Όχι Τσίπρα στο διάλογο από μηδενική βάση

Οι αγρότες στο Κάστρο Βοιωτίας με έκπληξη διαπίστωσαν οτι ο Αλέξης Τσίπρας, οδηγεί την κόντρα που έχει ανοίξει το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, στα άκρα, καθώς ξεκάθαρα διαμηνύει, οτι διάλογος από μηδενική βάση δεν υπάρχει, η επιβεβλημένη πρόταση του υπουργού εργασίας που εγγυάται τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας δεν αποσύρεται και πως αυτή και μόνο αυτή (η πρόταση Κατρούγκαλου δηλαδή) θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων με τους αγρότες.

Διάλογος που μπορεί να φέρει διευκολύνσεις στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κυρίως στο επίπεδο της διεύρυνσης του χρόνου μετάβασης στο νέο σύστημα, ψελλίζοντας παράλληλα και κάτι για ελαφρύνσεις στις εισφορές. Αναφορά χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, ικανό να προκαλέσει, καλοπροαίρετα, τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο.taiprasYPORGIKO

Αόριστες οι δεσμεύσεις για διευκολύνσεις

Ο πρωθυπουργός της χώρας επιθυμεί την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, αν αναλογιστεί κανείς οτι η αρχική πρόταση Κατρούγκαλου ήταν αυτή που έφτασε στα χέρια των θεσμών πριν από μερικές εβδομάδες ενώ τώρα εξετάζονται διαφοροποιήσεις, διευκολύνσεις και αλλαγές, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη κεκτημένης ταχύτητας, ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το κλείσιμο της 1ης αξιολόγησης του προγράμματος.

Η επικοινωνιακή στάση αναμονής του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή,  έχει σαν στόχο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών,  να δει το αποτέλεσμα του μεγάλου συλλαλητηρίου της Παρασκευής, τις αποφάσεις των συντονιστικών επιτροπών τους και κατόπιν να μπει στη διαδικασία συγκεκριμενοποίησης των διευκολύνσεων που εξήγγειλε στο υπουργικό συμβούλιο. Επικοινωνία δηλαδή… καθώς δεν δύναται να αποσύρει οτιδήποτε.

Αίθηση προκάλεσε το γεγονός οτι  κάλεσε τους αγρότες να σκεφθούν «γιατί άραγε τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης σήμερα τους αποθεώνουν, όταν μόλις λίγα χρόνια πριν τους πολεμούσαν. Δεν τους αγάπησαν ξαφνικά. Συνδέονται με σκοπιμότητες, με την αγωνία τους να μην ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες, να μην ελεγχθούν τα δάνεια επιχειρήσεων ΜΜΕ, να μη συνεχιστεί ο έλεγχος με μεγαλοκαταθέτες σε λίστες του εξωτερικού», κάτι που προφανώς δεν έχει σχέση με τους αγρότες καθώς όπως οι ίδιοι λένε “στο δρόμο μας έβγαλε το πρόβλημα και η επιβίωσή μας”.

Με κλιμάκωση απαντούν οι αγρότες

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι αγρότες του Κάστρου απάντησαν στον Πρωθυπουργό με κλιμάκωση του αγώνα, κλείνοντας και τους παραδρόμους της Εθνικής οδού μέχρι στις 2.00 το μεσημέρι ενώ στη σύσκεψη της συντονιστικής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τον επ’ αόριστον αποκλεισμό.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το σταρ κεντρικής Ελλάδας:


από LAMIASTARGR

Κάλεσμα Μπούτα  να βουλιάξει το Σύνταγμα την Παρασκευή

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας και ο Αλέξανδρος Κολιαβασίλης από το μπλόκο του Κορωπίου, κάλεσαν όλους τους αγρότες αλλά και τους κλάδους που πλήττει το ασφαλιστικό να βουλιάξουν το Σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Αίσθηση προκάλεσε παράλληλα η αναφορά του Βαγγέλη Μπούτα στη διαφοροποίηση του μπλόκου των Τεμπών λέγοντας «Στα Τέμπη είναι οι μεγαλοαγρότες» δήλωση που γεννά φόβους για διάσπαση του αγροτικού κινήματος στην πιο κρίσιμη στιγμή των κινητοποιήσεων.

Άλλωστε αυτοί οι φόβοι, της σταδιακής αποκλιμάκωσης του αγώνα και μάλιστα με “άδεια χέρια” είχαν εκφραστεί από τους αγρότες του Κάστρου και συγκεκριμένα τον Γιώργο Τακμάκη ο οποίος επέμεινε  και κατάφερε τελικά να πείσει τον Βαγγέλη Μπούτα, οτι τα τρακτέρ πρέπει να παραμείνουν στα μπλόκα έστω κι αν οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συλλαλητήριο της Αθήνας και φέρει τα προσδοκώμενα για τους αγρότες .

Το μπλόκο του 90ου χλμ της Θήβας, το Κάστρο και το παλιό Λεβέντη παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, κρατάνε κλειστά Εθνική οδό και παραδρόμους, συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας και επιστρέφουν στο μπλόκο και στη μάχη για την επιβίωσή τους όπως λένε.

Γράφει ο Νάσος Γεωργίου