Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν…

Κοινοποίηση στα Social Media

dssΔεν ήταν γούρικη τελικά η αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου για την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή να απουσιάζει λόγω ασθένειας έδειχναν χαμένοι, αποπροσανατολισμένοι χωρίς καμία συνοχή γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η αντιπολίτευση κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Καλιαντάσης παρά την εμπειρία του στη συγκεκριμένη θέση αρκετές φορές έχασε τον έλεγχο της διαδικασίας.

Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε όλα, από «γαλλικά» που αντάλλαξαν ο αντιδήμαρχος Λουκάς Πολυτάρχου με τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν ανεξάρτητο σύμβουλο Βασίλη Παπαλάμπρο μέχρι και αψιμαχίες μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Αρχικά εκτός ημερήσιας διάταξης ανακοινώθηκε η ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Ζορμπά από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας ενώ τη συνέχεια απασχόλησε το θέμα του Πανεπιστήμιου με την αντιπολίτευση να κατηγορεί για ολιγωρία την δημοτική αρχή.

Εκεί ήταν που ο κ. Παπαλάμπρος ρώτησε γιατί εκπροσώπησε στην πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας τον δήμαρχο ο Κώστας Ρούτης και όχι ο αναπληρωτής του ή κάποιος άλλος αντιδήμαρχος για να πεταχτεί ο κ. Πολυτάρχου και να του πει @@@@@@ με αποτέλεσμα ο κ. Παπαλάμπρος να απαντήσει λέγοντας @@@@@.

Ακολούθως η Γιώτα Πούλου ρώτησε πως μπήκε η Χρυσή Αυγή στο χώρο του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς από τη στιγμή που ο χώρος φυλάσσεται αλλά και αν ισχύουν οι καταγγελίες για προβλήματα στη λειτουργία του. Η απάντηση αναμένεται… σε επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης στο θέμα της οφειλής προς την ΕΥΔΑΠ από την ύδρευση της πρώην κοινότητας Κυριακίου τα ερωτήματα ακόμα πλανώνται αναπάντητα.

Αφορούσαν δε στο που πήγαν τα χρήματα που πλήρωναν οι κάτοικοι της κοινότητας Κυριακίου (που ήδη είχε κάνει ρύθμιση χρεών την οποία όμως δεν συνέχισε ο δήμος Λεβαδέων) για ύδρευση από την στιγμή της ενοποίησης με τη Λιβαδειά αφού ο δήμος δεν τα απέδιδε στην ΕΥΔΑΠ μέχρι τη στιγμή που η αρμοδιότητα πέρασε στην ΔΕΥΑΛ η οποία και ασχολήθηκε με το θέμα για ρύθμιση των χρεών. Όλα αυτά υπό την απειλή της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει σε κατάσχεση των λογαριασμών του δήμου Λεβαδέων με ότι αυτό συνεπάγεται. Γεγονός είναι ωστόσο ότι αν και πρόκειται για ανταποδοτικά κανείς δεν γνώριζε γιατί δεν πληρώθηκαν και ποιος έδωσε την εντολή γι΄ αυτό.

Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαζάρου διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον πρόεδρο λέγοντας ότι αν δεν του δώσει το λόγο να απαντήσει για το θέμα στις ερωτήσεις που δέχθηκε θα αποχωρούσε. «Δεν σε κάναμε πρόεδρο για να μη μας δίνεις το λόγο να μιλήσουμε για το χωριό μας», είπε αγανακτισμένος ενώ τόνιζε και ξανατόνιζε «εμείς πληρώναμε κανονικά και τις δόσεις και την τρέχουσα κατανάλωση μέχρι και δύο μήνες πριν το νέο Καλλικρατικό δήμο Λεβαδέων, από εκεί και πέρα όμως ο δήμος τι έκανε;». Όσο για τις υποχρεώσεις των δύο μηνών που δεν πλήρωσε η κοινότητα δεν παρέλειψε να σημειώνει με νόημα ότι το Κυριάκι πήγε στο δήμο Λεβαδέων με προίκα πάνω από 100.000 ευρώ.

Τέλος κάποια στιγμή ο Β. Παπαλάμπρος αναφερόμενος στην παραίτηση του από την θέση του αντιδημάρχου οικονομικών υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι δεν του είχε δοθεί ουδεμία αρμοδιότητα.

«Δόξες» του παρελθόντος λοιπόν γνώρισε και πάλι η αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Λιβαδειάς και αν λάβουμε υπόψη ότι πλέον οι συνεδριάσεις θα διεξάγονται εκεί αφού το κόστος για την χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του διοικητηρίου είναι υπέρογκο και η ΠΕ Βοιωτίας δεν μπορεί να το καλύπτει φαντάζεστε τι θα ακολουθήσει…